Friss hírek

2010.01.14. 15:58

BKV-SZTRÁJK: Pótló buszokkal segít be több szervezet is

<p>Tíz busszal segít be a fõváros közlekedésébe a Patika Egészségpénztár. Az ingyenes BKV-mentesítõ járatokat pénteken, a reggeli és a délutáni csúcsban indítják el. Az egészségpénztár tájékoztatása szerint a buszok a BKV 7-es, 139-es, 31-es, valamint az É914A és az É906-os járatok teljes vonalán közlekednek majd pénteken reggel 6 és 9 óra, valamint délután 15 és 18 óra között.</p>

Ahogy a Független Hírügynökség arról már beszámolt, több szervezet is megpróbál segíteni a budapestieken, hogy a BKV-sztrájk idején is eljussanak úticéljukhoz. Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság busza például nem csak saját dolgozóit vette fel csütörtök délután, hanem a buszmegállókban várakozó utasokat is.

Korábban úgynevezett BKV-pótló mozgalmat indított el a 4K!-Negyedik Köztársaság mozgalom és a Colabs coworking közösség. Arra kérték az autósokat, hogy segítsenek a megállókban fagyoskodó utasoknak. Azt javasolták a sofõröknek, hogy írják fel egy A4-es lapra, melyik városrészbe mennek, és tegyék a kocsi szélvédõje alá. Az alkalmi utasoktól viszont ne kérjenek pénzt. A gyalogosokat pedig arra kérték, hogy lehetõség szerint csak azt az autót intsék le, ami az úticéljuk felé megy.

Az Index.hu internetes hírportál is BKV-pótló buszt indított a sztrájk elsõ napján. Oldalukon úgy fogalmaztak: nem hagyhatják az út szélén a tanácstalanul toporgó utasokat, ezért elindítottak egy pótlóbuszt, ami cirkált a városban, hogy segítsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!