Autópálya politikai konszenzussal?

Sajtótájékoztatónak indult, majd merész fordulatot vett a Fidesz megyei és nyíregyházi elnökének pénteki találkozója az újságírókkal. Korábbi cikkünk a témában. [.rtf – 3KB]Kapcsolódó fórum téma

Tóth András és Vinnai Győző a meghívó szerint azt készült bejelenteni, hogy a párt megyei és városi szervezete csatlakozik a hajdú-bihariak aláírásgyűjtéséhez. Mint azt lapunk csötörtöki számában olvashatták, az akció célja, hogy közvetlen autópálya kösse össze Debrecent és Nyíregyházát, csökkentve ezzel a túlzsúfolt 4-es főút leterheltségét.

A két politikus az újságírók előtt aláírta a gyűjtőívet, majd váratlanul bejelentették: most azonnal átviszik Nyíregyháza polgármesteréhez és a megyei közgyűlés elnökéhez, valljanak színt ők is. A sajtó részéről egyedül a Kelet-Magyarország kísérte el őket.

Az aláírásgyűjtéssel, mint módszerrel, nem értek egyet, az üggyel azonban igen – mondta Csabai Lászlóné, miután aláírta a Fidesz gyűjtőívét. – Ez egy költségkímélő szakmai döntés volt, amit a kormány még orvosolhat a jövő évi költségvetés tárgyalásakor.

Gazda László hasonló szavak kíséretében írta alá a papírt.

Hibás szakmai döntés, amit a politikának helyre kell tennie. Javaslom, hogy pártállásra való tekintet nélkül, közös képviselői indítványt nyújtsunk be az autópálya érdekében.

Vinnai Győző, a Fidesz nyíregyházi elnöke nem titkolta meglepetését, de azt mondta, örül, hogy ilyen fordulatot vett az ügy.

Ha az MSZP-s politikusok aláírták az ívet, az azt jelenti, hogy meg is fogják szavazni az ezzel kapcsolatos módosító indítványt, ez pedig számunkra egyértelműen siker.

– Zajácz D. Zoltán –