Autókat szabadítottak ki a tűzoltók Borsodban

Akt.:
Munkában a borsodi tűzoltók
Munkában a borsodi tűzoltók - © Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Bánhorváti, Miskolc, Mezőcsát, Sajószöged, Sátoraljaújhely, Tiszaújváros – A megye útjain több esetben került sor beavatkozásra a hivatásos tűzoltók részéről az időjárási körülményekkel összefüggő esetek miatt péntek este.

Sátoraljaújhelyen a helyi hivatásos tűzoltó egységek nyújtottak segítséget egy árokba csúszott személyautónak.

A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították azt a személygépkocsit, amelyik Miskolcon a Pacsirta utcában árokba borult. A tulajdonos önerőből oldotta meg a jármű mentését.

02

A Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói drótkötél segítségével kivontatták azt a személygépkocsit, amelyik Mezőcsát határában hajtott árokba.

A 3-as számú főúton, a 191-197-es km szelvény között hat kamion, egy személyautó és egy pótkocsi nélküli kamion akadt el a csúszós út miatt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a regionális műszaki mentőbázis daruja és a miskolci hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével szabadították ki az elakadt járműveket, miközben a közútkezelő munkatársai az út mentesítésével segítették a beavatkozást, így az elakadt járművek folytathatták útjukat.

kamion_650

A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók egy elakadt kamionnak nyújtottak segítséget Sátoraljaújhely közelében.

A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki azt a személyautót, amelyik Sajószöged határában hajtott árokba, majd egy elakadt mentőnek nyújtottak segítséget.

A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével nyújtottak segítséget annak a kisteherautónak, amelyik Bánhorváti határába akadt el az úton, majd egy árokba csúszott személyautót vontattak ki.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit! Az úton lévők rendkívül körültekintően, a téli időjárási körülményeknek megfelelően közlekedjenek!

A téli időjárás veszélyeiről és a követendő biztonsági szabályokról itt tájékozódhat.
Fotók: KMSZ, dr. Hudák Andrea tű. alezredes

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –