Autó - Motor

2016.06.04. 13:37

Tizenegy után jöhet a tizenkettedik Miskolcon

Miskolc - Miskolcon is van már Lada márkakereskedés és szerviz.

Miskolc - Miskolcon is van már Lada márkakereskedés és szerviz.

Tizenöt év hosszú idő egy ember életében. Legalább ilyen hosszú idő egy autómárka történetében, pláne, ha 15 év kihagyásról van szó. Ennél is hosszabb idő telt el addig, amíg újra lehetett kapni hazánkban Ladát. Az egykor kedvelt márka népszerűsége azonban töretlen, kiállta az idő próbáját. Erről tanúskodik, hogy a tavaly decemberben megkezdett értékesítést követő első három hónapban 400-nál is több Lada talált gazdára hazánkban. És erről tanúskodik az is, hogy a miskolci nyílt hétvégén minden képzeletet felülmúlt az érdeklődés, gyakorlatilag nem tudtak több regisztrációt fogadni a Lada Miskolc munkatársai. Május közepétől ugyanis Miskolcon is megvásárolhatók a márka modelljei. A nyílt hétvége sikere kapcsán beszélgettünk Ambriskó Istvánnal, a Borsod Autó üzletágvezetőjével.

Május közepétől

– Hivatalos képviselete évek óta nem volt Európában a márkának, és Magyarország az első ország, ahol elindult az értékesítése, de európai tervei vannak a gyárnak, szeretnének mindenhol jelen lenni. Hazánkban tavaly év végétől forgalmazza az importőr a jelenleg kapható modelleket. Mi május közepén kezdtük meg Miskolcon az értékesítést, és ezzel párhuzamosan a szalon építését, amit ősszel vehetünk majd birtokba, de addig is folyamatos az autók forgalmazása és szervizelése is – tudtuk meg Ambriskó Istvántól.

Hogy minél többen megismerhessék a modelleket, május végére nyílt hétvégét hirdettek, ahol a Lada jelenlegi modellpalettáját, azaz a Granta, a 4×4 és a Kalina változatait próbálhatták ki.

– Előzetes regisztráció alapján fogadtuk az érdeklődőket, és nagy örömünkre minden modellt nagy figyelem övezett. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy mindegyik modell más-más réteget szólít meg, és miután több mint 15 évig nem lehetett új Ladát venni Magyarországon, így most nagyon sok régi ladás került elő. Úgy tűnik, ez egy emocionális márka, érzelmeket indít el, és nemcsak azokban, akiknek konkrét élménye volt korábbról, hanem a fiatalokban is, akik vélhetően soha nem ültek még Ladában. Ezt mutatja, hogy több fiatal családdal találkoztunk a nyílt hétvégén, akik jelezték vásárlási szándékukat is. Ami nem csoda, hiszen elérhető áron nyújt megfelelő helykínálattal és csomagtérrel rendelkező autókat a Lada – hangsúlyozta az ügyvezető.

A legkedvezőbb árak

Megtudtuk, a piacon jelenleg a legkedvezőbb árakon kínálják a márka modelljeit, 1 millió 999 ezer forinttól indulnak, amelyekhez 3 év kilométer megkötés nélküli garancia jár. Hogy melyek ezek a modellek? A Granta Sedan és Liftback, a Kalina kombi, Hatchback és Cross változata, valamint a 4×4. Utóbbi a régen is kedvelt terepjáró mai kiadása összkerékhajtással, felezővel, differenciálzárral, erdészek, vadászok, agrárvállalkozók és horgászok számára is kiváló autó. Két változatban készül, a Classic mellett a városiasabb, picit pofásabb, trendibb Urban várja a Zsolcai kapu 9–11. szám alatt a vásárlási szándékkal érkezőket.

– Nekünk is és az importőrnek is vannak készletei, de néhány hónapos határidővel tudunk rendelni a gyárból autókat 1,6-os, benzines, 86 lóerős, illetve 16 szelepes, 96 lóerős motorral. Háromféle felszereltségi szint, és modelltől függően 6–10 -féle szín közül választhatnak az vásárlók. Az egyes modellek már 20 százalék befizetése mellett, akár 84 hónapos futamidőre is elvihetők – jelezte Ambriskó István, aki szerint a Ladával egy újabb piaci szegmenst tudnak lefedni a meglévő márkáik, a Hyundai, a Mitsubishi és a Subaru mellett. – A bevezetés éve az idei. Rövid távon 2 százalékos piaci részesedés elérése a célja a hazai vezérképviseletnek, s nekünk is, de látva a márkában rejlő potenciált, a későbbiekben szeretnének ennél jóval több autót értékesíteni, többek között a használtautó-piacról szeretnénk ügyfeleket „elrabolni”.

Ladás érzés

Mint elárulta, találkoztak olyan érdeklődővel, akinek – bevallása szerint – 1971-től van Ladája, a jelenlegi a 11., és már 3 millió kilométert autózott ezekkel. Most pedig szeretne egy új modellt venni. Hogy miért? Mert ez a „ladás érzés”. S hogy ez milyen, arról bárki meggyőződhet, ugyanis a miskolci márkakereskedésben valamennyi modell kapható és kipróbálható. Regisztrálni a Borsod Autó honlapján (www.ladamiskolc.hu) és Facebook oldalán (www.facebook.com/ladamiskolc) lehet.

- ÉM-UM -


A 4x4 egy hamisítatlan terepjáró, de azért hölgyek is vezethetik

Kis túlzással egymásnak adták a kilincset, pontosabban a slusszkulcsot a Lada modelleket kipróbálni vágyók a miskolci nyílt hétvégén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!