Autó - Motor

2016.06.04. 10:36

A szomszédos Ausztriában tekeri a kormányt Kiss Pál Tamás

Miskolc, Greinbach - A miskolci pilóta a dobogó legfelső fokán szeretne végezni.

Miskolc, Greinbach - A miskolci pilóta a dobogó legfelső fokán szeretne végezni.

A magyar határtól néhány kilométerre, az ausztriai Greinbachban jut el fél­idejéhez a magyar rally­cross-bajnokság, a hétfutamos sorozat negyedik állomását rendezik a szomszédban. A miskolci Kiss Pál Tamás eddig szinte tökéletes teljesítményt nyújtott a hazai bajnokságban, mindhárom eddigi versenyt megnyerte, a százszázalékos teljesítményhez hiányzó három pontocskát pedig a belgiumi EB-szereplés miatti csonka versenyhétvégén nem lehetett begyűjteni. Greinbach tavaly még az útkeresés egyik állomását jelentette, akkor a Team Austria által felkészített, inkább szép, mintsem erős és megbízható Ford Fiestával a dobogó harmadik fokára állhatott Kiss Pál Tamás. 2016-ban a cél a dobogó legfelső foka.

A belső nyugalom

– Természetesen az a cél, hogy nyerjünk, de vannak nehezítő körülmények. Az ellenfelek utolértek minket motorerő tekintetében, sőt ahogy a Rabócsiringen láttuk, van akinek erősebb a motorja a miénknél – mondta el Kiss Pál Tamás. Hiszem azt, hogy sikerül annyi pluszt kiautózni az autó futóművéből, illetve vezetéstechnikából, hogy az elegendő lehet a győzelemhez. Biztató, hogy egyre otthonosabban érzem magam az autóban, megtaláltam azt a belső nyugalmat, amire nagy szükség van, amikor az utolsó századokat próbáljuk kifacsarni a kocsiból a verseny előtt.

A szezonból hátralévő versenyek időpontjai, helyszínei:

  • június 25–26: Nyirád,
  • szeptember 24–25: Máriapócs,
  • október 8–9.: Nyirád.
  • - ÉM-KPTTEAM -


    Előzetes időterv

    Szombat

    10.00–12.00: I. szabadedzés

    13.00–15.00: II. szabadedzés

    15.00: I. előfutam

    17.00: II. előfutam

    Vasárnap

    9.30: III. előfutam

    13.00: elődöntők, döntők

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!