Autó - Motor

2011.10.16. 10:39

Korda szakadékba zuhant

Hatalmasat zuhant a Baja Slovakia második szombati szelektív szakaszán a Korda Racing Nissan Pickup-jával Korda Erik és Garamvölgyi Zoltán, de csodával határos módon sem a versenyzők, sem a versenyautó nem sérült meg a balesetben.

Hatalmasat zuhant a Baja Slovakia második szombati szelektív szakaszán a Korda Racing Nissan Pickup-jával Korda Erik és Garamvölgyi Zoltán, de csodával határos módon sem a versenyzők, sem a versenyautó nem sérült meg a balesetben.Pedig milyen remekül indult a magyar páros szombati napja, egy abszolút idővel indítottak a nap nyitószakaszán, amivel tovább növelték előnyüket az első helyen. A folytatás azonban már nem sikerült ilyen jól, a második szelektív egyik trükkös részén beestek egy szakadékba, ahová korábban a versenyben vezető Zapletal is, valamint az őket követő Pelc is lezuhant. A versenyt ezek után is folytatni tudta a páros, de mivel csak külső segítséggel tudtak kiszabadulni a fák és a szakadék fogságából sorsukat megpecsételte az ezért kapott időbüntetés.

A fák között, négy keréken

Korda Erik: - A második szakasz egyik kanyarja számunkra nem volt egyértelműen kiszalagozva és egyenesen mentünk tovább ott, ahol egyébként jobbra kellett volna fordulnunk. Balszerencsénkre itt egy nagyon mély szakadék várt ránk, kisebb csoda hogy az autó nem esett át az orrán, hanem a fák között, négy kerekén állt meg. Néhány kisebb fénysérülés ugyan volt az autón, de nem tudtunk kijönni. Különösen az után, hogy a következő autó is beesett ugyanide, a mi autónk állította meg. Végül csörlővel kihúztak minket, de mivel nem tudtuk teljesíteni a szakaszt kaptunk félóra büntetést és a szakasz legrosszabb idejét. Ezzel számunkra el is úszott az esély a CEZ bajnoki címre. A szervizben kiderült, hogy az autó harcképes ezért Zolival úgy döntöttük, ha tét nélkül is, de folytatjuk a versenyt.

Nem jó ötlet

A Baja Slovakia különösebben ez után sem lopta be magát a szívembe, nem tartom például jó ötletnek ilyen autókkal száguldani lefelé, 6. sebességi fokozatban egy aszfaltos hegyi szerpentinen, szakadó hóesésben. - folytatta a versenyző. Ezért ma este(szombaton - a szerk.) a csapattal átbeszéljük, hogy holnap folytassuk van értelme folytatni a versenyt. Annak viszont nagyon örülünk és köszönjük, hogy a terep-rally szakág új vezetője, Varga Imre is kilátogatott a futamra és a helyszínen buzdította a magyar versenyzőket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!