Autó - Motor

2011.06.25. 21:51

Egy fa győzte le Korda Eriket

<p>Csúnya balesettel ért véget Korda Erik számára a Baja Carpathia terep-rally futam, a 4. szelektív szakaszon Erik egy fának ütközött, ami valósággal lebontotta a Nissan Pickup hátulját.</p>

A pénteki hajtásproblémák mellett újabb műszaki hibák hátráltatták a Korda Racing versenyzőpárosát a Baja Carpathia szombati versenynapján, a méterszámláló hibája nagyban megnehezítette Tóth György navigátor munkáját. Erikék azonban fittyet hányva a rájuk zúduló balszerencse sorozatra, a nemzetközi értékelésben is megnyerték az első szombati szelektív szakaszt. A verseny leghosszabb, 90 kilométeres szakaszán sem volt miért szégyenkezniük, első helyüket itt ugyan elvesztették, de lőtávolon belül tudtak maradni.

Egy balkanyarban megcsúsztak

 A lendület a második körre is megmaradt sőt, egy kicsit nagyobb is volt a kelleténél, nem sokkal a negyedik szakasz célja előtt, egy bal kanyarban megúszott a Nissan hátulja és két túl közel lévő fa lebontotta az autó hátulját. Erikék a szakaszt három keréken teljesítették, (így is mindössze fél másodperccel maradtak el a versenyben vezető Zapletáltól) de a verseny végleges feladására kényszerültek.

"A fa volt az erősebb"

Korda Erik: - Délelőtt magam is meglepődtem, hogy a körülményekhez képest milyen jó időket tudtunk autózni, különösen az első pályán a nemzetközi mezőnyben szerzett szakaszgyőzelmünknek örültem. Az első kör után egy percen belül voltunk az első helyezetthez képest. A két kör között leszakadt az eső ettől az erdős részeken olyan volt mintha jégen mennénk. Nem sokkal a cél előtt túl optimistán készítettem rá a Nissant egy bal kanyarra, megúszott az autó hátulja és telibe találtunk két fát. Sajnos a fa volt az erősebb, kitépte a jobb hátsó futóművet. Ahogy mondani szokták, az anyagi kár jelentős, de a következő versenyünk nem forog veszélybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!