Helyi közélet

2011.12.07. 14:22

Jegyzet: Egy kézben

<em>Nem bánom, ha a tankönyvterjesztés a jövőben állami kézbe kerül. Persze azért feltételeim vannak. Csak akkor nem bánom, ha ezentúl a tankönyvek olcsóbbak lesznek.</em>&nbsp;<strong>Hegyi Erika jegyzete

Nem bánom, ha a tankönyvterjesztés a jövőben állami kézbe kerül. Persze azért feltételeim vannak. Csak akkor nem bánom, ha ezentúl a tankönyvek olcsóbbak lesznek. Hegyi Erika jegyzete

Iskolás gyerekeket nevelő szülőként jól tudom, milyen fájdalmas a nyári vakáció táborozási kiadási után újabb húszezreseket kipengetni a tankönyvekre. Akkor sem bánom az új törvény megszületését, ha a tankönyvek a jövőben tartósabbnak bizonyulnak. A mostaniak jó, ha egy tanévet kibírnak, pedig örömömre szolgálna, ha a kisebbik gyerek örökölhetné a nagyobb könyveit. Most az a helyzet, hogy csak azokat tudja örökölni, amelyeket pár év alatt nem írtak át nagyon, és amit a nagyobb nem sűrűn forgatott. (Feltéve, ha ugyanabból a tankönyvből tanultak.)

Félek azonban, hogy az állam szeme előtt nem az én (és szülőtársaim) panaszai lebegnek, hanem inkább annak a haszonnak a megszerzése, amit a tankönyvterjesztők eddig a saját zsebükbe tettek. Meg az, hogy egységes irányítás alá vegyék a tankönyvrendelést, a beszerzést, az iskolákba való juttatást és a vételárak beszedését. Hogy kinek lesz ez jó vagy rossz és mennyire, azt a jövő dönti el. De a teljes egységesítés azért hiba lenne. Mert ahogy mi, úgy a gyerekek sem egyformák. Akkor hát a tankönyveknek sem kell azoknak lenniük.

Hegyi Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában