Autó égett az Ifjúság úton Miskolcon

Autó égett az Ifjúság úton Miskolcon
Autó égett az Ifjúság úton Miskolcon - © Fotó: Olvasónktól
Miskolc – Kigyulladt, és szinte teljesen kiégett egy autó hétfőn délelőtt Miskolcon az Ifjúság útján, személyi sérülés nem történt.

Úgy tudjuk egy Seat típusú autóról van szó, amelynek a motorterében keletkezett tűz. Az autó sofőrje időben lehúzódott és kiszállt, személyi sérülés nem történt. Az esethez egy gépjárműfecskendő vonult a Miskolci Tűzoltó Állomásról. Az egység két vízsugárral oltotta el a teljes terjedelmében lángoló járművet, tudtuk meg Dojcsák Dávid tűzoltó századostól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Az esetnél – mint általában a hasonló járműtüzeknél – nem készül tűzvizsgálat, így jelenleg nem lehet tudni mi okozta pontosan a tüzet. Az egyébként növekvő számú gépjárműtüzeknél azonban a helyszínen tapasztaltak alapján a leggyakrabban a motortérben alakul ki a tűz, valamilyen elektromos berendezés közelében, vagy az üzemanyagrendszernél.

Ebből pedig az következik, hogy a gépjárműtüzek nagy része megelőzhető lenne, ha a tulajdonosok rendszeresen átnézetnék és karbantartanák autójukat, a motorteret tisztán tartanák és figyelnének arra, hogy az üzemanyag tankoláskor csakis a tankba kerüljön. Ugyanakkor ajánlott egy kisebb méretű tűzoltó készüléket is elhelyezni az autóban, írták korábban egyik kiadványukban a katasztrófavédelem munkatársai.

ÉM-HI