Autista fiataloknak ad otthont a baráthegyi farm

Akt.:
Birtokba vették a fiatalok a lakóotthont
Birtokba vették a fiatalok a lakóotthont - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc, Diósgyőr – Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere és Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke avatta fel a Baráthegyi Majorság bővítésével létrejött „Fűzfás Házat”, amely hat autista fiatal otthona lesz.

Baráthegyi mintaprojekt

Ez alkalommal jelentették be, hogy jogerős végzéssel megalakult a Magyar Szociális Farm Szövetség, melynek székhelye a „Fűzfás Ház” . A Szimbiózis Alapítvány 15 éve hozta létre a Baráthegyi Majorságot, mely nemzetközileg is elismert „szociális farm”.

Az elmúlt két évben az alapítvány országos programot indított azért, hogy a szociális farmok ügye Magyarországon elterjedhessen. Megtudtuk, a hat egyetemmel és neves szakértői csapattal létrehozott szakmai tanulmány alapján a közeljövőben az országban számos szociális farm jöhet létre, mely által több tízezer hátrányos helyzetű személy életminősége javulhat.

Ém-SZB


Hatan lakják a baráthegyi “Fűzfás Házat”

Miskolc, Baráthegy, Diósgyőr – Egy felújított, hamarosan hat autista fiatal számára otthont biztosító épülettel bővült a Baráthegyi Majorság. Az ingatlan az öthektáros farm vendégváró bejárata is lesz egyben, innen indul majd a majorságot bejáró tanösvény.
hirdetés


hirdet�s