Ausztráliából mentett meg az Interpol egy budapesti öngyilkosjelöltet

Megmentette gyors intézkedésével az Ausztrál Interpol Iroda egy öngyilkosjelölt életét. Az eset, amit a magyar rendőrség pénteken hozott nyilvánosságra, múlt hét szombaton (július 28-án) történt. A magyarországi öngyilkosjelöltről az ausztrál rendőrök onnan tudtak, hogy egy ottani férfi webkamerán keresztül látta, amint magyar barátnője öngyilkosságra készülődik. A budapesti öngyilkosjelölthöz végül az újpesti rendőrök mentek ki.

Az ausztrál fiatalember először a queenslandi rendőrségen jelentette be, hogy magyar barátnője budapesti lakásában a webkamerával felszerelt számítógépe előtt ül, kés van nála és gyógyszereket vett be, hogy öngyilkos legyen. Az ottani rendőrök értesítették az Interpol helyi részlegét, akik rögtön a magyarországi Interpol Irodához fordultak. Végül ők értesítették az újpesti rendőröket, akik kimentek a lakáshoz – tájékoztatott közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az újpesti rendőröknek csak nagy nehezen nyitott ajtót a nő. Elmondta, hogy valóban gyógyszereket vett be. A nő karján vágásnyomok voltak, a mentők kórházba vitték.