Friss hírek

2009.06.15. 10:36

Férfi egészségnap Mosonmagyaróváron

<p>4 év után ismét férfiak számára rendeznek egészségnapot Mosonmagyaróváron. Elsősorban a prosztatarák szűrésére helyezik a hangsúlyt, de anyajegy-, koleszterin-, vércukor szűrésre, valamint kardiológiai és belgyógyászati vizsgálatokra is lesz lehetőség. Kísérőprogramként férfias ételekkel, mozgási lehetőséggel és közlekedési versennyel is várják az érdeklődőket. Az "Egy szoknya, egy nadrág - Együtt a férfiakért" elnevezésű egészségnapot szombaton rendezik meg a Lajta parti városban, délelőtt 10 órától.</p>

A férfiak egészségének megőrzéséért szervez szűrőprogramokat a Moson Megyei Nők Egyesülete. Legutóbb 4 éve volt hasonló rendezvény, idén pedig június 20-án, szombaton tartanak egész napos rendezvénysorozatot Mosonmagyaróváron.
Elsősorban a prosztatarákra szeretnék felhívni a figyelmet, a szűréshez elég lesz egy csepp ujjból vett vér. A rendezvényen belgyógyász, bőrgyógyász, kardiológus és dietetikus szakértők adnak válaszokat a felmerülő kérdésekre, valamint szűrővizsgálatokat is végeznek. Nem maradhatnak el a vércukor és koleszterinszint szűrések sem. Különlegesség a onkológiai, pulmonológiai és kineziológiai tanácsadás és a hallásszűrés is, valamint a szenvedélybetegségekkel foglalkozó beszélgető sarok is.

Egész nap férfiasan egészséges ételeket lehet majd kóstolni, bármit kérdezhetnek a személyes tanácsadásokon a férfiasságról és a férfiasságért. Az udvaron lehet majd mozogni, közlekedési versenyen részt venni, a gyerekeknek lesz gyereksarok és táncverseny. Az érdeklődők többféle masszázst próbálhatnak ki.

A rendezvényt támogatja Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége Mosonmagyaróvári Szervezete is. A férfiak egészségnapja június, 20-án szombaton lesz Mosonmagyaróváron, az Iniciál Autóházban .- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Reményi-Szokoli Mónika, a Moson Megyei Nők Egyesületének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!