Ausztrália és Új- Zéland után irány Japán!

Három borsodi színeket képviselő triatlonos is rajthoz áll a vk-nyitányon. Az idei BG Triatlon Világkupa-sorozat vasárnap az ausztráliai Mooloolaba-ban veszi kezdetét.

Három borsodi színeket képviselő triatlonos is rajthoz áll a világkupa-nyitányon. Az idei BG Triatlon Világkupa-sorozat vasárnap az ausztráliai Mooloolaba-ban veszi kezdetét. A kedden elindult magyarok közül két-két bajai és tiszaújvárosi, továbbá egy-egy debreceni és miskolci színeket képviselő sportoló áll rajthoz a pekingi olimpiai kvalifikáció szempontjából nélkülözhetetlenül fontos menetelés első állomásán.


„Azért van, hogy boruljon”

A papírforma alapján Kuttor Csaba (Team Miskolc SE) és Szabó Zita (Debreceni SC) lehet a legjobb, de a papírforma azért van, hogy boruljon – vélekedett Lehmann Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Nehéz megjósolni, hogy kik lesznek a legjobbak a mieink közül, mindenesetre nagyot már most sem lehet hibáznia annak, aki 2008-ban, Pekingben ott akar lenni a rajtnál. Az ausztrál futam után Török Dániel (TVK-Mali TK), Koch Renátával (Mogyi SE) és Bajai Péterrel (Mogyi SE) biztosan elutazik az április 1-jén, az új-zélandi Wellington-ban rendezendő világranglista-pontszerző versenyre. Szabó Zita és Kuttor Csabi attól teszi függővé, hogy hogyan szerepelnek Mooloolaba-ban. A Mooloolaba után hazautazó Walkó Andreával teljes “hatos fogatunk” rajthoz áll az április 15-én, Japánban, Ishigaki-ban rendezendő második vk-futamon is.

Így látják ők

Walkó Andrea (TVK-Mali TK): – Az edzéseredményeim jók. Az alapozáson, az edzőtáborozások során ennél többet nem tehettem volna. Bizakodó vagyok. A bringázásom stabilabb lett, a futásban is sokat fejlődtem. A múlt heti teszt-verseny is jót tett, felrázódtam. Mindig aggódós vagyok, de most tényleg annyit dolgoztam, így kíváncsi vagyok, vajon mi jön ki belőle. Az első két vk-n egyaránt az első húsz környékére várom magam.
Kuttor Csaba (Team Miskolc SE): – Az úszásom és futásom “bomba”, bringán kell még gyorsítanom. Nem lesz könnyű dolgunk a 85 fős mezőnyt felvonultató “oroszlán-barlangban”, hiszen a kintiek már óriási formában vannak. Egy kerékpáros részhajrát mindenképpen meg akarok csípni Ausztráliában, vagy Japánban. Amennyiben június 4-ig erősíteni tudom a pozíciómat, elérhetem, hogy az év második felében nem szükséges versenyeznem a vk-kon.
Török Dániel (TVK-Mali TK): – A Kanári- szigeteken eltöltött három hetes válogatott felkészülésen napról napra jobban éreztem magam, bringán is a régi vagyok. Nyugodtan várom a rajtot. A 25-30-ba kerülés mindkét vk-n kötelező számomra, Wellington-ban pedig a mezőny első felében szeretnék zárni. Az úszásra mindent “ráteszek”, erősebb lettem, az eddiginél nagyobb tempót tudok menni ebben a számban. Lesz, ami lesz! Bringán nem akarok vitézkedni, a futásra igyekszem tartalékolni. Hiányzott már az a belső “tűz” amit a verseny ad. Készen állok arra, hogy a tavalyi “elvesztegetett” hétvégéket gyorsan pótoljam! Júniusban a ranglista első 80 helyezettje között szeretnék állni, míg az év hátralevő versenyein még közelebb akarok kerülni a legjobbakhoz.

SzITovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek