Friss hírek

2008.12.09. 18:43

HANGOS SPORTHÍREK ESTE

<p>- Kirúgták a Real edzőjét<br />- Több jut a utánpótlásnak, kevesebb a szövetségeknek</p>

Győzelemmel folytatta szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a szkopjei Európa-bajnokságon. A magyar lányok a középdöntőben Ukrajnát verték szoros meccsen, 26-24-re. A következő ellenfél szerdán Norvégia lesz.

A Real Madrid vezetősége kedden délután azonnali hatállyal menesztette a csapat vezetőedzőjét, Bernd Schustert, és a Tottenham Hotspur korábbi trénerét, Juande Ramost nevezete ki a helyére. A német szakembernek azért kellett távoznia Madridból, mert az együttes nagyon rosszul teljesített az elmúlt időszakban, és a tréner megnyilvánulásai sem tettek jót a megítélésénak. Az edző legutóbb azzal borzolta a kedélyeket, hogy a Real hétvégi veresége után kijelentette: csapatának nincs esélye a győzelemre a Barcelona elleni El Clásicón.

Jövőre 2,1 milliárd forinttal több, összesen 15,7 milliárd forint jut sportcélokra - jelentette be Gyenesei István önkormányzati miniszter. A Magyar Vízilabda Szövetség viszont 500 millió forint helyett, csak 400 millióból gazdálkodhat 2009-ben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az MVLSZ főtitkára. Köpf Károly úgy tudja, hogy az olimpiai szövetségek működésére szánt tavalyi 1,8 milliárd forintból 1 milliárdot el akarnak venni. A főtitkár reméli, hogy ez még nem egy végleges álláspont, tudomása szerint ez csak a Nemzeti Sporttanács ajánlása volt, és a végső döntést a minisztérium hozza majd meg.

Bodrogi László megkapta a francia állampolgárságot, és a jövőben francia színekben kíván versenyezni - olvasható a magyar klasszis közleményében. A kerekes egyben lemond a magyar válogatottban való szereplésről. Ezzel lehetőséget kapnak fiatal versenyzők is, hogy részt vehessenek a világbajnokságokon - írja Bodrogi. A mai napig ő az egyetlen magyar, aki rajthoz állhatott a Tour de France-on, ahol kiválóan teljesített és dobogós helyezéseket szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!