Ausztrál iskolások jöttek rá, hogy Rose megmenthette volna Jacket

Akt.:
Ausztrál iskolások jöttek rá, hogy Rose megmenthette volna Jacket
Ausztrália – Szívek millió törtek össze a vászon előtt, amikor Jack fagyos teste végleg elmerült a habokban, miután a Titanic odaveszett. Nos, sajnáljuk, hogy fel kell szakítanunk a mozirajongók régi sebeit, de úgy tűnik, a Leonardo DiCaprio által megformált karakter halála nemcsak fájdalmas, de felesleges is volt.

Lassan 20 éve foglalkoztatja a rajongókat a kérdés, hogy meg lehetett-e volna menteni Jacket. A válaszra nemrég egy csapat ausztrál iskoláslány jött rá, akik matematikai úton bizonyították be, hogy a főhős halála igenis elkerülhető lett volna. Mindezt sikerült olyan tudományossággal és precizitással levezetniük, hogy munkájukkal végül bejutottak egy országos matematikaversenyre.

Fotó: marvel.com
Los Angeles - A Thor: Ragnarök című képregényfilm 121 millió dolláros (32,5 milliárd forint) jegyárbevételével tarolt a hétvégén az észak-amerikai mozikban - számolt be róla a Variety.com filmes portál. A Disney-Marvel képregénymozija, melyet 4080 filmszínházban vetítettek, a negyedik legerősebbe...

A jelenet alapján úgy tűnik, a biztonságot jelentő, óceán tetején lebegő ajtón csak Rose-nak marad hely, ezért Jack feláldozza magát, hogy szerelme túlélhesse a tragédiát. Mindez azonban nem teljesen állja meg a helyét, a titok pedig egy rendkívül egyszerű trükk: a mentőmellényt az ajtó aljára illesztve Rose és Jack is felszínen maradhatott volna. Igaz, szűkösen, de mindketten elfértek volna az ajtó tetején, miközben a mentőmellény segít nekik továbbúszni mindaddig, amíg a segítség meg nem érkezik.

Az Adelaide városában található Westminster iskola éles eszű leányai tesztekkel támasztották alá elképzelésüket:

Tanulmányoztuk, hogyan úszhat tovább az ajtó a víz felszínén, és azt is külön figyelembe vettük, hogy mi történik, ha emberek fekszenek rajta. Még arról sem feledkeztünk el, hogy számításba vegyük, miféle anyagból készülhetett abban az időben egy ajtó.”

Mi ugyan nem vagyunk tudósok, de ha egy csoport iskoláslány egy nívós versenyre is bejut ezzel az eredménnyel, az már minimum gyanús.

– Daily Mail –


Forrás: YouTube
USA - Akkora meglepetéssel készültek egy amerikai mozi közönségének, amilyet még nem láttak. James Corden talkshow-házigazda összehozta a Thor: Ragnarök szereplőgárdáját csak azért, hogy együtt lepjék meg a mit sem sejtő nézőket. Pár perccel a kezdés után megszakította a vetítést, és egymás után ...

Luke Skywalker az Ezeréves Sólymon settenkedik
Megjelent Star Wars: Az utolsó Jedik legújabb kedvcsinálója, amelyben mintha Skywalker titokban ólálkodna Han Solo hajóján, az Ezeréves Sólymon. A mozgalmas videó eddig még nem látott pillanatok mellett azt sejteti, hogy Luke Skywalker végül tényleg a vele kapcsolatban egyre többet emlegetett „sz...