Friss hírek

2009.03.26. 14:06

Betiltották Németországban a "Holokauszt a tányérodon!" nevű állatvédő kampányt

<p>Betiltotta a német Alkotmánybíróság csütörtökön a PETA nevű radikális nemzetközi állatvédő szervezet kampányát, amely a levágásra váró állatok sorsát a Holokauszthoz hasonlítja.</p>

Az "Emberek az Állatok Etikus Bánásmódjáért" (PETA) - szervezet számos óirásplakátot készített. Mindegyikükben az a közös, hogy az egykori koncentrációs táborok áldozatainak lágerképeit látni az egyik oldalán, a másikon pedig valamilyen levágásra váró állatot egyedül vagy csoportban. Számos plakáton a legyilkolt emberek és a leölt állatok számadatai is rajta vannak. A plakátok állandó szövege, a "Holokauszt a tányérodon !"

A német Alkotmánybíróság a tiltást azzal indokolta, hogy a PETA kampánya a náci táborok áldozatainak sorsát banálissá teszi azzal, hogy az állatokéhoz hasonlítja. A PETA német szervezete erre úgy reagált, hogy a kampány, amely már elindult az Egyesült Államokban, meg akarja értetni az emberekkel, hogy az emberi és az állati szenvedés igenis összevethető, ezért az állati termékeket nem kellene használni, fogyasztani

A német Alkotmánybíróság a németországi Központi Zsidótanács elnökének és több alelnökének panaszára foglalkozott az üggyel. Mindannyian haláltáborokban meggyilkolt zsidók utódai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!