Augusztus elejére új út épül Nyékládházán

Akt.:
Két ütemben zajlik az útépítés a városban
Két ütemben zajlik az útépítés a városban - © Fotó: Magánarchívum
Nyékládháza – Jó ütemben halad a május közepén kezdődött útfelújítás Nyékládházán.

A két ütemben zajló útfelújítási munkák május 15-én kezdődtek el Nyékládházán. A kivitelezés most a legproblémásabb szakaszok rendbetételét szolgálja.

A 172 milliós felújítás a tópartot és a belvárost is érinti.” Urbán Sándorné

– A munka az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésének támogatására kiírt pályázat keretében valósul meg Nyékládháza mindkét városrészében – mondta Urbán Sándorné polgármester. – A 172 millió forintos össz­értékű felújítás a tópartot és a belvárost is érinti. A ládházi oldalon várhatóan június 19-ig végeznek a szakemberek, Nyéken pedig június 20-tól folytatódik a kivitelezés. A két városrészben a tervek szerint augusztus elején fejeződnek be a munkák.

Segít a város

A kivitelező és az önkormányzat összehangolt együttműködése a zökkenőmentes lebonyolítást célozza. Egyes utcákban ezért a teljes szerkezetű felújítás miatt az önkormányzat a személygépjárművek ideiglenes parkolását kijelölt közterületen biztosítja. Az útfelújítási munkák ideje alatt a város segítséget nyújt a szemetesedények zavartalan kiürítésében, valamint az esetleges ételkihordásban is.

Nyékládháza lakossága örömmel fogadta ezt az újabb fejlesztést – fogalmazott a városvezető. – A dinamikusan fejlődő kertváros szépülését számos pályázat és önerős beruházás szolgálta az elmúlt években is. A városvezetés tervei szerint ez a jövőben sem lesz másként.

ÉM