Augusztus elején kezdi a Vegyész RC

By Molnár István
Augusztus elején kezdi a Vegyész RC
Kazincbarcika – Egyelőre senki sem jelezte, hogy el szeretné hagyni a kazincbarcikai férfi extraligás csapatot.

Bár a sportágban – legalábbis ami az élvonalat, a teremröplabdát illeti – holtszezon van, Kazincbarcikán nincs teljesen csend. Az előző szezont a negyedik helyen záró Vegyész RC keretének tagjai (egy része) ugyanis fakultatív tréningeken vesz részt heti három alkalommal, hétfőn, kedden és csütörtökön.
– Örülök, hogy ezeken a foglalkozásokon hatan-tízen mindig megjelennek – mondta Dudás András, a barcikaiak szakvezetője. – Akinek nincs más elfoglaltsága, az edz, vagy kondizik, azért, hogy maga a mozgás meglegyen, vagy azért, mert éppen részt vesz valamilyen strandröplabda eseményen. Egyébként aki élsportoló, az nem szeret teljesen leállni, de azt hiszem, azért is jönnek a srácok, mert kedvelik a közösséget, egymás társaságát.

Beszélgetés Szalaival

Dudás András hozzátette, a felkészülési időszak, az elképzelések szerint, augusztus elején indul majd el. ,,Várható-e változás a keretben?” – kérdeztük ezt is az edzőtől.
– Egyelőre nem jelezte senki, hogy el szeretne menni tőlünk. Vannak olyanok, akik főiskolára készülnek, meglátjuk miként alakul nekik a felvételi.
A szakember az anyagi hátteret firtató felvetésre kijelentette, az előző évinél valamivel szűkebb költségvetés körvonalazódik, legalábbis ez a pillanatnyi helyzet.
Többen értettek azzal egyet a tavalyi bajnokságban, hogy ha a 202 centiméter magas ütő, Szalai Szabolcs nem igazol menet közben külföldre, Katarba, akkor a Vegyész bekerülhetett volna a fináléba is.
Szabolccsal volt egy megállapodásunk, amelyben az volt, hogy amennyiben számára megfelelő ajánlat érkezik, bármikor elmehet – jegyezte meg Dudás András. – Nemsokára hazaérkezik, és bizonyosan el fogunk arról beszélgetni, hogy mit szeretne, mik az elképzelései a jövőt illetően.

Negyedik hely

A napokban Békéscsabán rendezték meg az országos gyermekbajnokság döntőjét, és a fiúknál a Vegyész RC is képviseltette magát. Mégpedig az úgynevezett „egyes” csapattal, amelyet – a korábban köttetett megállapodás alapján – az egri Eszterházy Gyakorlóiskola Szent-Györgyi DSE „adott”, és amely Vincze Tamás edző irányítása mellett küzdött a fináléban. Az együttes előbb 3:0-ra kikapott a Kecskeméti SI-től, majd 3:0-ra verte a Kunhegyest. A középdöntőben a VRC 3:1-re nyert a Sümeg ellen, viszont az elődöntőben 3:0-es vereséget szenvedett a Dunaferrtől. A 3. helyért ismét a Kunhegyes következett, amelynek sikerült a visszavágás (3:0 „oda”). A Vegyész RC II (edző: Vécsei László) a csepeli „kisdöntőben” lett szintén negyedik.

– M. I. –