Miskolc

2019.12.06. 08:30

Az előadás mosolyt csalt a gyerekek arcára

A Mikulást várták, de az előadás is nagyon tetszett a gyermekeknek.

Nagy-Hankó Krisztina

Előadás közben

Fotó: Kozma István

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában mese előadással kedveskedtek a beteg gyermekeknek. A rendezvényen a Csodamalom Bábszínház Mikulásnapi műsora vidám hangulatot teremtett. A csavargó királyfi és egy benzin helyett énekszóval induló járgány is megjelenik abban a mesében, amelyet a bábszínház művészei adtak elő a kis betegeknek. Az előadás címe „A hiú hóember”. A gyerekek nagy örömére persze nemcsak a hó hírnöke jelent meg a történetben, hanem végül a Mikulás is, aki ajándékot is hozott mindenkinek.

A szeretet a legfontosabb

Már hagyomány, hogy minden évben december elején meglátogatja a gyerekeket a kórházban a Mikulás és vele együtt a Csodamalom Bábszínház, akik mindezt karitatív módon, saját felajánlásként teszik. Dr. Nagy Gábor orvosigazgató a mesejáték előtt néhány mondattal köszöntötte a kicsiket és szüleiket. „A szeretet az, amivel könnyebb elviselni a fájdalmakat. Könnyebb elviselni az otthonról való kiszakítást, az egyedüllétet, a szeretet áthidal mindenek fölött. Az is fontos, hogy a szeretetet ki kell nyilvánítani a többiek felé, egymás felé. A szülők irányába és a gyerekek felé is. Nem baj, ha naponta elmondjuk, akár többször is, színesebbé, boldogabbá teszi az életünket. Sokszor akkor jut eszébe az embernek, hogy kevésszer mondta el, amikor már késő. Az ünnepség is a szeretetről szól, amelyhez a bábszínház művészei is hozzátesznek.” – hangsúlyozta az orvosigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában