Augusztus 20. – lezárások, terelések Budapesten

Több tucat utcát, teret, a rakpartok nagy részét zárja le a rendőrség az augusztus 16.-tól 20.-ig a nemzeti ünnep és egyéb állami rendezvények miatt. Ezeken a területeken forgalomkorlátozások, terelések lesznek, több helyen tilos lesz a parkolás. Aki tilosban parkol, annak elszállítják az autóját és a környező utcákban teszik le, majd értesítik a tulajdonost.

A repülőnap miatt tilos megállni és várakozni a Budai alsó rakparton, a Pesti alsó rakpart nagy részén, a Bem felső rakpart mindkét oldalán, a Batthyány téren, a Roosevelt téren, és a Kossuth téren. Szombat estétől lezárják a Bem felső rakpart Lánchíd és Margit híd közötti részét. A Budai alsó rakpartot, a Pesti alsó rakpartot és a Lánchidat többször is lezárják néhány órára a következő napokban. Péntek reggeltől lezárják a Roosevelt téren, a Magyar Tudományos Akadémia parkolóját, míg szombattól a Kossuth téren, a Miniszter Elnöki Hivatal előtti parkolót.

Péntek reggel nyolc órától az Andrássy úti fesztivál miatt tilos megállni az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, valamint a Kodály köröndön. Szombat estétől pedig lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között.

A tisztavatás miatt 20-án délelőtt tilos lesz parkolni a Hősök tere környékén, és a Felvonulási tér egy részén. Csütörtök este 17 órától 21 óráig lezárják a Hősök terét és a környező utcákat. A lezárásokat augusztus 20-án újra bevezetik a tisztavatás idejére.

A tűzijáték miatt péntektől tilos a megállás a Hősök tere és a Kossuth tér környékén lévő utcákban és tereken. Budai oldalon, a Gellért hegyen lévő több utcában, a Rudas fürdő parkolójában, a Döbrentei téren, a Sánc utca mindkét oldalán, a Petőfi téren és környékén, valamint a Belgrád rakparton. Hétfő reggeltől lezárják a Kossuth teret és környékét, az Erzsébet hidat, a Szabadság hidat, valamint a Budai és a Pesti alsó rakpartokat. A Lánchidat vasárnaptól, egészen hétfő éjfélig nem használhatják az autósok.

A Szent Jobb körmenet miatt 20-án délutántól estig lezárják a Szent István tér és a Szabadság tér környéki utcákat.