AUGUSZTUS 20 – A BRFK-nál 25 rendezvényt jelentettek be mára

Összesen 25 rendezvényt jelentettek be civil szervezetek, pártok és magánszemélyek hétfőre a Budapesti Rendőr-főkapitányságon – olvasható a rendőrség honlapján. Egyebek mellett a MIÉP, a Munkáspárt, a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tart demonstrációt, vagy megemlékezést.

A Liberálisok Házánál a Magyar Gárda megalakítása ellen gyűjtenek aláírásokat. Ünnepi rendezvényeket tart Kispest, Terézváros, Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata is.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány korábban elmondta, hogy péntek és hétfő között körülbelül félszáz rendezvényt jelentettek be magánszemélyek, pártok és szervezetek, ebből nyolc számít kiemeltnek, úgy mint például a tűzijáték vagy a Kossuth téren a zászlófelvonás. Utóbbinál egyébként ismét felállítanak majd helyenként kordonokat is a téren. A főkapitány azt is elmondta a rendőrségnek nincsenek olyan információik, amelyek arra utalnának, hogy szervezett csoportok megpróbálnák megzavarni az augusztus 20-i állami ünnep rendezvényeit.