AUGUSZTUS 20 – A biztonság nem lehet politikai vita tárgya

Minden feltétel adott az augusztus 20-i tűzijáték biztonságos megrendezéséhez – hangzott el az ünnepségsorozat lebonyolításáért felelős Gál J. Zoltánnak és az érintett kerületek polgármestereinek csütörtöki megbeszélése után. A Belváros fideszes polgármestere szerint a kormány idén sokkal jobban felkészült az esetleges katasztrófahelyzet kezelésére, mint tavaly.

Az augusztus 20-i tűzijáték biztonságos lebonyolításért felelős Operatív Törzs vezetője felkérte a belvárosi szállodák tulajdonosait, hogy egy tavalyihoz hasonló vihar esetén nyissák meg kapuikat az emberek előtt. Gál J. Zoltán hozzátette: a törvényben meghatározott duplája, vagyis 43 mentőautó áll majd készenlétben a rendezvény helyszínén. Több mint másfél száz hivatásos és önkéntes tűzoltó, 54 vízirendőr és 350 biztonsági őr vigyáz a nézőkre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ünnepnapon fél óránként ad friss előrejelzést, amelyet a helyszínen óriáskivetítőkön és hangosbemondókon is ismertetnek a Duna partjára látogatókkal.

Az idei ünnepség biztonságos megrendezéséhez minden feltétel adott – erről a Belváros polgármestere beszélt az egyeztetések után. Rogán Antal hozzátette: az V. kerületben rendkívüli ügyelettel készülnek az esetleges rosszullétek vagy sérülések ellátására. Mint fogalmazott: a biztonságos lebonyolítás nem lehet politikai vita tárgya, ezért az önkormányzat minden segítséget megad az állami szerveknek.