Átvette a Malév két gépét a cseh Travel Service

    Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: Prága, 2012. május 25., péntek (MTI) – Három személyszállító repülőgépet vett csődbe ment európai légitársaságoktól – közülük kettőt a Malévtől – a Travel Service cseh magán légitársaság. Mindhárom gép Boeing 737-700 típusú – írja a Mlaád Fronta Dnes című cseh napilap pénteken.

 

Az egyik gép, amelyet eddig a brit Astraeus légitársaság üzemeltett, már néhány hete a Travel Service szolgálatában van. A másik két boeinget május végén veszi át a cseh légitársaság a Malévtől.

“A Malév a két gépet lízingelte. Miután azokat visszaadta a tulajdonos társaságnak, egy teljesen új szerződés alapján mi béreltük ki őket. Ebben az új szerződésben a Malévnek nincs szerepe” – pontosította a lap értesülését a Travel Service ügyvezető igazgatója az MTI tudósítójának kérdésre.

A Travel Service az idén három teljesen új Boeing 737-800 típusú gépet is beszerzett, s a gépek már használatban vannak – jegyzi meg a lap.

A Travel Service magán légitársaság, amely elsősorban charter járatokat üzemeltet s turistikai központokba repül. Az idei nyári turistaszezonban összesen 29 gépet fog üzemeltetni, s ezzel ami az gépek és az ülőhelyek számát illeti, a legnagyobb cseh légitársaság lesz.

A Ceské Aerolinie csak abban az esetben lenne nagyobb a Travel Servicenél, ha flottájába beszámítaná a Holidays Czech Airlines leányvállalatának a gépeit és kapacitását is. A Holidays Czech Airlines tevékenysége szintén elsősorban a charterjáratok üzemeltetésére összpontosul.