Atomrobbantást!

A tavalyi második után a legutóbbi bajnok ellen csatázik a Marso-Carmo Suzuki NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, amely vasárnap (18 óra) a Paksot látja vendégül.

Az már biztos, hogy a második játéknap sem telik el meglepetés nélkül, hiszen csütörtöki nyitómeccsen a Körmend idegenben győzte le a Kecskemétet (86–90).

Örülnék, ha lenne még egy meglepő eredmény a fordulóban, és azt mi tudnánk szolgáltatni – kapcsolódott a témához Horváth Imre, az NYKK mestere. – A tavalyhoz képest némileg megváltozott játékoskeret és a sérültek ellenére a Paks továbbra is az élcsapatok közé tartozik, ennek megfelelően a vasárnapi meccsnek is az esélyese, de a labda gömbölyű. Az elmúlt egy hétben azért dolgoztunk, hogy még egységesebb legyen a gárda, persze könnyű dolga lenne a trénereknek, ha mindez ennyi idő alatt tökéletesen megvalósulna. Arra azonban építhetünk, hogy legutóbb húsz-huszonöt percen keresztül egyenlő ellenfelei voltunk a Debrecennek.

Ha már itt tartunk: a nyitányon elsősorban a nyíregyházi centerek (idevágó információ, hogy kiderült: a cseh középjátékosnak nem a Martin, hanem a Marek a családi neve…) remekeltek. Vajon meg tudják-e ezt ismételni Cziglerék árnyékában?

Efelöl nincs kétségem – vágta rá Horváth Imre. – Kétségtelen, Czigler, Djogo, Horváth Zoltán és Panta által remek palánk alatt bevethető kosarasai vannak az Atomerőműnek, de mi is számítunk Marekék ponterős játékára. Hozzáteszem, a paksiaknak a mezőnysora is igen erős, így nehéz lyukas pontot találni a vendégeknél. Mi azért megpróbáljuk…

Bodnár Tibor