Atlétikai vb – Kővágó Zoltán és Szabó Barbara is kiesett

Peking, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) – A diszkoszvető Kővágó Zoltán és a magasugró Szabó Barbara sem jutott döntőbe a pekingi atlétikai világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A 2004-ben olimpiai ezüstérmes Kővágó számára sokszor okozott már nehézséget a selejtező egy-egy világversenyen, s ezúttal sem sikerült jól dobnia délelőtt. A viadal honlapja szerint a magyar nehézatléta a diszkoszvetők első csoportjában, helyi idő szerint reggel 9.30 órától kezdte meg szereplését a vb-n, s elsőre csupán 56,19 méterig jutott, majd a következő sorozatban érvénytelen kísérlettel zárt. A 36 éves magyar aztán utolsóra sokat javított, ám 61,37 méteres eredménye a csoportban csak a 11. helyet jelentette számára, így már ekkor szinte biztossá vált, hogy nem lehet majd ott a szombati fináléban. A második csoportból aztán heten dobtak nagyobbat nála, így végül a 18. helyen zárta a vb-t. A döntőbe az utolsó, 12. helyen az ausztrál Benn Harradine került be 62,48 méteres dobással.

A magasugró Szabó Barbara kiválóan versenyzett az idei szabadtéri szezonban, stabilan 1,90 méter felett ugrott és sikerült egyéni csúcsát 1,94 méterre javítania, amivel az olimpiai induláshoz szükséges szintet is teljesítette. A csütörtöki selejtezőben azonban messze elmaradt ettől: az 1,80 méteres kezdőmagasság ugyan még nem okozott neki gondot, 1,85-ön azonban már nem jutott át, ezzel a 26. helyen zárt. A fináléba jutáshoz 1,92 méter kellett.

Csütörtökön a magyar csapatból még Baji Balázs lesz érdekelt, ő a férfi 110 gát elődöntőjében fut majd magyar idő szerint 13.23 órától.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s