Atlétikai Eb – Szabó 11. magasugrásban, Kővágó döntős diszkoszban

Budapest/Amszterdam – Szabó Barbara a 11. helyen végzett a női magasugrás fináléjában, míg Kővágó Zoltán könnyedén bejutott a diszkoszvetés döntőjébe az amszterdami szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, melyen korábban Márton Anita ezüstérmet nyert súlylökésben.

Szabó Barbara az Eb előtt 1,87 méterig jutott idén, ezt ugyanakkor már a selejtezőben két centivel túlszárnyalta, ennek köszönhetően jutott fináléba. A legjobbak versengésében nem kezdett jól, az 1,84 méteres magasságon kétszer is rontott, harmadikra azonban sikerült átjutnia a léc felett. Ezt követően 1,89 méteren első kísérlete nem sikerült, másodikra viszont már jól ugrott, később az 1,93 már kifogott rajta, így a 11. helyen fejezte be a viadalt.

Kővágó, a 2004-es athéni olimpia ezüstérmese karrierje során sokszor szenvedett meg nagy világversenyen a selejtezővel, ezúttal viszont nagyon magabiztosan vívta ki helyét a szombati 12-es döntőben. Az idén eddig kicsit hullámzóan teljesítő klasszis rögtön első kísérletébe szépen beletalált, a diszkosz 65,21 méterig szállt, több mint egy méterrel túlszárnyalva a selejtezőszintet, így Kővágó be is fejezte az előcsatározásokat.

A szám másik két magyarjának nem sikerült a verseny, Huszák János 60,58 méterrel a 23., Szikszai Róbert pedig 58,01 méterrel a 26. lett.

A délután többi magyarja közül a vágtázó Sipos János elődöntős futamában 10.47 másodperccel nyolcadik lett 100 méteren, s befejezte szereplését, csakúgy mint férfi 1500 méteren Kazi Tamás (3:44.64 p) és Kovács Benjámin (3:45.16 p), akik előfutamaikban a tizedik, illetve kilencedik helyen értek célba.

A női 800 méter szerdai előfutamából elődöntőbe jutott Kéri Bianka csütörtökön is jól futott, egy nappal korábbi, 2:04.90 perces idejénél közel másfél másodperccel jobb volt (2:03.47 p), ám ez az eredmény is csak futama hetedik helyéhez volt elég, döntőbe jutni nem volt esélye.

Korábban Márton Anita ezüstérmet nyert súlylökésben, megszerezve ezzel a magyar küldöttség első dobogós helyét az Eb-n.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s