Helyi közélet

2010.07.10. 13:54

Ők a Fidesz polgármester-jelöltjei

<p>Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz országos választmánya, hogy Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője legyen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson - közölte a választmány szombati ülése után a kormánypárt ügyvezető alelnöke.</p>

Kósa Lajos hozzátette: döntöttek a budapesti listáról és a megyei listákról, valamint a megyei közgyűlési elnökjelöltekről is.

A megyei jogú városok polgármester-jelöltjeiről ugyanakkor az országos választmány elnöksége csak a jövő hét folyamán hozza meg a végső döntést. Kósa Lajos hangsúlyozta: szinte mindegyik megyei jogú város polgármester-jelöltjével kapcsolatban egyetértés van. A korábban kérdéses települések közül példaként említette, hogy Nyíregyházán Kovács Ferencet javasolják, Miskolcon pedig Kriza Ákost.

A sajtótájékoztatón Tarlós István azt mondta: úgy érzi magát, mint a világbajnoki döntőn az a csapat, amelyik esélyesebb; "elbizakodottság nincs, optimizmus van". Kérdésre beszélt arról is, hogy a választások eredménye dönti el, milyen formában kell együttműködni az ellenzékkel. Koalíciós kérdéseket nem érdemes addig feszegetni, amíg a közgyűlés összetétele nem ismert - tette hozzá.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában