Athéni külképviseletekre szánt csomagbombákat találtak

Athéni külképviseletekre szánt csomagbombákat találtak
Letartóztattak hétfőn Athén központjában két férfit a görög hatóságok, miután egy csomagba rejtett pokolgép robbanása megsebesített egy postást – a nő szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedett.

A küldemény egy csomagokat kézbesítő cég székházában robbant fel. A csomagot Athén mexikói nagykövetségére címezték. Hasonló, szintén robbanószerkezet rejtő csomagot találtak a rendőrök a két letartóztatott férfinál is. Ezt a küldeményt a francia nagykövetségre, Nicolas Sarkozynek szánták.

A görög főváros központjában letartóztatott két férfi egyikénél egy pisztolyt és egy golyóálló mellényt találtak. Valamint azt a csomagot, amelyet a francia köztársaság elnökének szántak. Ezen kívül a görög rendőrök hasonló, szintén robbanószerkezeteket tartalmazó küldeményeket ártalmatlanítottak a belga és holland nagykövetségek athéni épületeiben is.
“Meglehetősen nevetséges az egész” -mondta az AFP francia hírügynökségnek a görög rendőrség szóvivője, Thanassis Kokalakis, aki hozzátette még: “A Sarkozynek szánt csomag ugyanis soha nem érte volna el a címzettet”.
– Független Hírügynökség –