Átfogó fejlesztési programok készülnek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Tucatnyi kérdést, problémát gyűjtött össze a lakástulajdonosok egyesülete a minap rendezett szolgáltatói fórumra.

Az érdeklődés is nagy volt, a társasházak mintegy 80 százaléka képviseltette magát a rendezvényen. A rendezvényről a város internetes honlapja számolt be.

Az egyesület felkérésére polgármesteri tájékoztatóval kezdődött a fórum. Bráz György elmondta, az önkormányzat költségvetése stabil, a helyi gazdaság jó teljesítményének köszönhetően teljesülnek a bevételi tervek, így elegendő forrás jut a működtetésre, a fejlesztésekre, az itt élők komfortérzetét javító felújításokra. Melyek átmenetileg persze – különösen a közterületeken – kellemetlenségekkel is járnak. A jövőre nézve is vannak elképzelések, sőt konkrét tervek – például egy átfogó útfelújítási program –, ezek végrehajtását azonban nehezítheti, késleltetheti az önkormányzatot fenyegető szolidaritási hozzájárulás. 2017. január elsejétől ugyanis az állami köznevelési intézmények működtetési jogától is megfosztják az önkormányzatokat. Ez önmagában is súlyos hiba – mondta a polgármester –, hiszen a helyi társadalom újabb „szövetét” szaggatja szét az állam.

ÉM