Sport

2013.03.19. 16:19

Moldovai vendégek is lehetnek

Miskolc - Szombaton és vasárnap rendezik meg Miskolcon a XVII. Víz Világnapi nemzetközi úszóversenyt.

Miskolc - Szombaton és vasárnap rendezik meg Miskolcon a XVII. Víz Világnapi nemzetközi úszóversenyt.Tizenhat klub mintegy háromszáz versenyzője méreti meg magát a hét végi viadalon, melynek helyszíne a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda lesz. Megyénket négy egyesület képviseli majd a történetében először kétnapos eseményen: a házigazda MVSI, a Swimming Pentathlon Club, az ózdi Fiedler Ottó SE, illetve a mezőkövesdi Teknőc Úszóiskola. Amint az a verseny keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, érkeznek vendégek Kassáról, Eperjesről és Marosvásárhelyről is Miskolcra, továbbá várják a 35 fős kisinyovi küldöttséget Moldovából, akiktől azonban egyelőre nem érkezett meg a "végső válasz".

Kettős cél

Hölcz Péter versenyigazgató egyéb adatokkal is szolgált, így például azzal, hogy harmincnégy versenyszámban nyolcvan eredményhirdetést tartanak, miután a korosztályokat külön értékelik. ,,Ez az időszak, a március közepe, vége arra alkalmas, hogy az edzők képet kapjanak arról, hogy az időket tekintve hol tartanak versenyzőik" – mondta Hölcz Péter. Dr. Fázold Ádám, a Magyar Hidrológiai Társaság – amelynek megbízásából az MVSI, illetve a B.-A.-Z. megyei Úszó Szövetség szervezi a vetélkedést – területi szervezetének tiszteletbeli alelnöke kijelentette: "Kettős célja van ennek a versenynek. Az egyik, hogy minél több embernek, fiatalnak felhívjuk a figyelmét a víz jelentőségére, védelmére, a másik, hogy lehetőséget biztosítsunk a sportolásra, az úszásra."

A dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda a rendezvény ideje alatt zárva lesz a nagyközönség előtt, mégpedig szombaton 12 órától vasárnap 15 óráig (az első napon 15, a másodikon 9.30-kor tartják az első rajtot).

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!