Videó: Átcsúszó pálya és kabinos felvonó a Zemplén Kalandparkban

Akt.:
Sátoraljaújhely, 2015. március 11. Kabinok a Dongó névre keresztelt zártkabinos kötélpályán az átadó napján a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban 2015. március 11-én. Átcsúszó pályával és zártkabinos kötélpályával bővült a kalandpark, amelynek így már kilenc élményeleme van.
Sátoraljaújhely, 2015. március 11. Kabinok a Dongó névre keresztelt zártkabinos kötélpályán az átadó napján a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban 2015. március 11-én. Átcsúszó pályával és zártkabinos kötélpályával bővült a kalandpark, amelynek így már kilenc élményeleme van. - © MTI Fotó: Vajda János
Sátoraljaújhely, 2015. március 11., szerda (MTI) – Átcsúszó pályával és zártkabinos kötélpályával bővült a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark.

A 605 millió forintos beruházást uniós és hazai forrásból finanszírozta a zempléni város, a két új turisztikai látványosságot szerdán adták át – közölte a település önkormányzata az MTI-vel.


1

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kipróbálja a Sólyom névre keresztelt átcsúszó pályát a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban 2015. március 11-én. Az ezen a napon átadott csúszó pályával és zártkabinos kötélpályával a kalandparknak már kilenc élményeleme van. | MTI Fotó: Vajda János


A Dongóra és Sólyomra keresztelt átcsúszó és a zárt kabinos pálya egyaránt 1040 méter hosszú, a város fölötti Magas-hegyet köti össze a Szárheggyel, a pálya földtől való legmagasabb pontja 150 méter.A Zemplén Kalandparknak, a szabadidő és sportcentrumnak ezzel a két legújabb attrakcióval már kilenc élményeleme van, elsőként a bobpályát adták át 2009-ben. A most befejezett beruházás 10-15 új munkahelyet is teremtett.

A tájékoztatás szerint a sátoraljaújhelyi önkormányzatának célja, hogy évente legalább félmillión látogassanak oda. A kizárólag önkormányzati tulajdonú Zemplén Kalandpark minden évben nyereséges volt, a város szeretné, hogy a bevétel további növelésével saját erőből is fejleszthessék, kiegészíthessék a létesítményt.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s