Átalakított teherautóban szállították a gyerekeket Miskolcon

Akt.:
Átalakított teherautóban szállították a gyerekeket Miskolcon
Miskolc, Balmazújváros – Tíz gyermeket szállítottak minden biztonsági rendszer nélkül egy átalakított tehergépkocsiban Miskolcon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2017. február 7-én 11 óra 30 perc körül közúti ellenőrzésük során Miskolcon, a Thököly úton megállítottak egy tehergépkocsit. A rendőrök a raktér átvizsgálásakor tíz gyermeket és egy őket kísérő felnőttet számoltak össze, akik az engedély nélkül átalakított tehergépkocsiban utaztak.

A zárt kocsiszekrényben az utasteret a rakodótértől elválasztó falat eltávolították, a raktérbe két üléssort rögzítettek, ahol maximum négyen fértek volna el. Az ülésekhez nem szereltek biztonsági öveket, továbbá a tehergépkocsi bal első tompított világítása sem működött, valamint a jobb oldali irányjelzője is hiányzott.

teherauto_ules650

A rendőrjárőrök szabálysértési feljelentést tettek a balmazújvárosi sofőrrel szemben, aki elismerte a szabályszegést. A rendőrök kiszállították a gyerekeket a járműből, hogy biztonságban, gyalogosan folytathassák tovább az útjukat a néhány percre lévő úti céljukhoz.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .