Átadták Szalóki Áginak a Liszt Ferenc-díjat

Szalóki Ági énekesnő átveszi a Liszt Ferenc-díjat Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől a Zeneakadémián 2017. november 15-én.
Szalóki Ági énekesnő átveszi a Liszt Ferenc-díjat Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől a Zeneakadémián 2017. november 15-én. - © MTI Fotó: Mónus Márton
Budapest – Átadta a Liszt Ferenc-díjat Szalóki Ági énekesnőnek Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerda este Budapesten.

Ha Szalóki Ági énekel, az igazból szép lesz és a szépből igaz – méltatta az énekesnőt a miniszter, a művész Zeneakadémián tartott koncertje után.

“Ha ez a hang megszólal, az tiszta és hiteles, ezt szeretném megköszönni” – mondta Balog Zoltán, mielőtt átadta az állami elismerést.

Szalóki Ági énekesnő koncertet ad a Zeneakadémián, ahol átvette a Liszt Ferenc-díjat 2017. november 15-én. / MTI Fotó: Mónus Márton Szalóki Ági énekesnő koncertet ad a Zeneakadémián, ahol átvette a Liszt Ferenc-díjat 2017. november 15-én. / MTI Fotó: Mónus Márton ©

Szalóki Áginak kiemelkedő zenei előadóművészeti tevékenysége elismeréseként ítélték oda a Liszt Ferenc-díjat, amelyet most vett át.

A művész szerda este teltházas koncertet adott a Zeneakadémián, ahol zenésztársaival együtt a 18-19. századi magyar várak, várkastélyok, kisvárosok, kollégiumok, udvarházak és falvak változatos és gazdag zenei életébe kalauzolta közönségét.

– MTI –