Átadták a Nemzet Művésze díjakat

Budapest – A teremtő csoda ünnepének nevezte a Nemzet Művésze díj létrejöttét az elismerés csütörtöki budapesti átadó ünnepségén az emberi erőforrások minisztere.

Köszöntőjében Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kezdeményezésére – 2013-ban – az Országgyűlés a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőinek személyes megbecsülése, méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította a Nemzet Művésze díjat – számolt be a díjátadóról közleményben az MMA titkársága.

A közlemény szerint Balog Zoltán hangsúlyozta: az MMA autonóm testület, a minisztérium csak a kereteket biztosítja mindehhez, és kitért arra az összművészeti sokszínűségre, amely a köztestület sikeres működésének eredménye.

A Nemzet Művésze díj Bizottság 2015-ben három művésznek ítélte oda az elismerést: az iparművészet kategóriában Ferencz István építész, belsőépítész, a népművészet kategóriában Foltin Jolán koreográfus, a képzőművészek közül pedig Szervátiusz Tibor szobrászművész vehette át idén a díjat a Pesti Vigadó Dísztermében rendezett ünnepségen.

A közleményben idézik Fekete Györgyöt, a Magyar Művészeti Akadémia elnökét is, aki az eseményen a díjbizottság munkáját összefoglalva rámutatott a közös felelősségre, melynek következtében – mint fogalmazott – jóságos, igazságos és elismerő döntés született.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s