Sport

2012.06.11. 17:30

Foci Eb 2012 - Nem a magyar gyep a hibás

Gdansk - A világ- és Európa-bajnok Spanyolország a talajra fogta az 1-1-et.

Gdansk - A világ- és Európa-bajnok Spanyolország a talajra fogta az 1-1-et.Spanyolország a gdanski pályára panaszkodott, miután nehezen tudta gyors passzos taktikáját végrehajtani a szervezetten felálló Olaszország ellen. A pálya karbantartói a mérkőzés után azonnal lenyírták a száraznak és ás rossz minőségűnek vélt füvet.

„Egy ilyen száraz talaj egyáltalán nem tesz jót se a labdarúgásnak se a szurkolóknak” – fejtette ki véleményét a pályával kapcsolatban a spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, majd így folytatta: „Biztos vagyok benne, ha a pálya minősége jobb lett volna, akkor izgalmasabb meccset vívunk”.

A csereként beállt Antonio Di Natale 60. percben szerzett találatára Cesc Fabregas válaszolt négy perccel később, ezzel pontot mentve csapatának.

A két százszázalékos ziccert is kihagyó spanyol csatár, Fernando Torres szerint csapata már a kezdőrúgás előtt is rossznak vélte a pálya minőségét.

A spanyol gólszerző, Cesc Fabregas is kifogásolta a pálya felszínét, valamint kifejtette, hogy egy kemény találkozón vannak túl válogatottjával: „Én nem szeretnék panaszkodni, de sokkal jobbat érdemlünk. Sajnálatra méltó, hogy egy ilyen gyepszőnyegen kellett játszanunk. Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt egy nehéz ellenféllel szemben, de a döntetlennel elégedettek vagyunk és továbbra is bízunk magunkban” – nyilatkozott a Barcelona játékosa.

Fabregas mellett Torres és a párharc legjobbja, Andres Iniesta is hangot adott a kritikának. A Chelsea csatára a következőt nyilatkozta egy spanyol televíziós csatornának: „A meccs végére az olaszok előnyére vált a talaj. Szerintem a szurkolók számára is jobb, ha egy jó állapotban lévő gyepszőnyegen láthatnak minket futballozni.”

A magyar gyep

Az Eb két helyszínére is Magyarországról szállították a gyepet, mindkettőt lengyelországi stadionokba, de egyiket sem a spanyolok által kifogásolt gdanski arénába. Poznan és Wroclawban van hazánkból szállított gyepszőnyeg, és az a közös bennük, hogy gólgazdag meccseket tudtak rajta játszani, az előbbin négy gól esett (Írország – Horvátország 1-3), utóbbin pedig öt (Oroszország - Csehország 4-1).

ÉKN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!