Átadták a Díj a sikeres vállalkozásokért január-februári elismeréseit

Budapest – Varga Mihály átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért január-februári elismeréseit, a nemzetgazdasági miniszter az eseményen hangsúlyozta, elsősorban az egyre sikeresebb hazai vállalatoknak köszönhető, hogy igen kedvezőek Magyarország, a magyar gazdaság kilátásai – tájékoztatta a tárca pénteken az MTI-t.

A hónap beruházója kategória győztesei január-februárban a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary és az Európa-Center-Miskolc Kft. lett, a kis- és közepes vállalatoknak járó elismerést a Procon Hajtástechnika és a Naturtex Kft. vette át, míg a hónap startup vállalatai díját a szoftverfejlesztő Slamby Semantics és a Free gluténmentes pékség kapták január-februárban.

Varga Mihály a díjazottakat méltatva elmondta: a Mercedes vállalat bizalma hosszú évek óta töretlen a magyar gazdaság iránt, ennek bizonyítéka, hogy új karosszériaüzemet építenek a kecskeméti gyártóbázison.

Az Európa-Center-Miskolc Kft. az egykori kohászat emlékeként megmaradt salakdomb területén alakított ki modern irodaközpontot és ipari parkot.

A Procon a nagyteljesítményű energiatároló berendezések fejlesztése terén ért el sikereket, a magyar szakemberekből álló csapat legújabb innovációjával az elektromos buszokhoz és személygépkocsikhoz használt töltők gyártását kívánja meghonosítani Magyarországon.

A rendszerváltáskor alapított, textilipari termékeket gyártó Naturtex Kft. három hazai telephellyel Európa szinte összes országába, emellett Ázsia és az amerikai kontinens országai mellett még Ausztráliába is szállítja termékeit – áll a közleményben.

Az információs szektorban működő Slamby szoftverfejlesztéssel foglalkozik, legígéretesebb termékük egy olyan automatikus nyelvfeldolgozó alkalmazás, amelyet az e-kereskedelemhez kapcsolódó online áruházak használhatnak.

A Free gluténmentes pékség a különböző táplálékallergiával küzdő emberek számára kínál jó minőségű és megfizethető pékárukat – tájékoztatott az NGM.

– MTI –