BOON Sziréna

2008.10.21. 09:35

Megint trükkös tolvajok: kicsalták, meglopták a tokaji nőt

<p>Tokaj - Újra trükkös tolvajok csaptak le Borsodban. Miközben az elkövetők elterelték a sértett figyelmét, felkutatták a jóhiszemű idős nő értékeit és több mint egy millió forint értékben készpénzt és takarékbetétkönyvet vittek el tőle.</p>

Október 16-án a délutáni órákban értesítették a Tokaji Rendőrőrs ügyeletét, hogy egy nyugdíjas nőnél három trükkös tolvaj járt, egy férfi és két nő. Azzal az ürüggyel csengettek be az idős nénihez, hogy hordókat szeretnének vásárolni. Miközben az elkövetők elterelték a sértett figyelmét, felkutatták a jóhiszemű idős nő értékeit és több mint egy millió forint értékben készpénzt és takarékbetétkönyvet vittek el tőle.
Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a tolvajok milyen személygépkocsival közlekednek és pontos személyleírás is a nyomozók rendelkezésére állt. A Tokaji Rendőrőrs munkatársai továbbították kollégáiknak az információkat. Az adatokat a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai is megkapták, akik akkor éppen sebesség-ellenőrzést végeztek a 37-es főútvonalon. Így Szerencs belterületén sikerült ellenőrzés alá vonniuk a keresett járművet, illetve annak utasait. Az intézkedés során előkerültek az eltulajdonított értékek is.
Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa elmondta: nem csak Borsodban országos viszonylatban is számos esetben előfordul, hogy az elkövetők különböző ürüggyel megtévesztik a sértetteket és eltulajdonítják értékeiket. Tapasztalatok szerint az elkövetők leginkább az idős embereket, nyugdíjasokat keresik fel és tévesztik meg őket, kihasználják jóhiszeműségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!