Friss hírek

2007.12.31. 15:16

Petárda-baleset Sopronban - amputálni kellett a 17 éves fiú kézfejének egy részét

<p>Bal kézfejének egy részét vesztette el az a 17 éves soproni fiú, aki két társával petárdákból származó robbanóanyagból akart bombát készíteni vasárnap éjszaka. Amikor a mentők beértek a fiúval a kórházba, két ujja még megvolt, de később kiderült, hogy ezek, illetve a kézfej egy része is olyan maradandó sérüléseket szenvedett, hogy amputálni kellett - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

A szerencsétlenül járt fiút jelenleg a győri kórház baleseti sebészetén ápolják, úgy tudni, hogy még jónéhány napig kezelésre szorul. A másik két fiú nem sérült meg.

A három 17 éves fiú egyikük szüleinek garázsában több mint 50 petárdát szerelt szét vasárnap éjjel. A pirotechnikai eszközökben lévő robbanóanyagot egy vascsőbe tömködték, de az berobbant, amikor le akarták zárni a cső végét - mondta el a Független Hírügynökségnek hétfő délelőtt Nagy Ernő, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A rendőrség robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt eljárást indított a fiatalok ellen. Szakértő vizsgálja, mennyi robbanóanyagot szereltek ki a petárdákból.

Rövid időn belül ez a második petárda-baleset Sopronban. December 22-én két 17 éves fiú sérült meg a belvárosban, amikor bedobtak egy meggyújtott petárdát egy csatornalyukba, és a töltet a lenti gáztól berobbant. A detonáció kirepítette a csatorna-fedelet. Az egyik fiatalember súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!