ASZTALITENISZ: Nagy Krisztián és két magyar páros is továbbjutott

Nagy Krisztián feljutott a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokság főtáblájára, miután a szerdai selejtezőn legyőzte a svájci Nicola Mohlert. Eközben a női párosok között érdekelt három magyar egység közül kettőnek sikerült a továbbjutás az első fordulóból.

Nagy Krisztián magabiztosan, 4:1-re múlta felül svájci riválisát. A csütörtöki első fordulóban az osztrák színekben induló Gárdos Róbert lesz majd a magyar játékos ellenfele. A fiatal tehetségen kívül még négy magyar érdekelt az oroszországi viadalon: Jakab János, Zombori Dávid, Zwickl Dániel és Pázsy Ferenc, akik a főtáblán kezdenek.

A női párosoknál szerdán rendezték az első fordulót, ahol az első helyen kiemelt Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős könnyedén győzött a Cornelia Vaida, Martina Petzner alkotta horvát – osztrák duó ellen. Lovas Petrának és Pergel Szandrának még egyszerűbb dolga volt, hiszen ők játék nélkül léptek tovább, mivel a Li Jiao, Liu Jia holland – osztrák egység előbbi tagja visszalépett a versenytől.

A magyar Li Binnek viszont nem sikerült a továbbjutás az olasz Wang Yuval az oldalán, mivel 3:1-re kikaptak a Veronika Pavlovics, Okszana Fagyejeva nevével fémjelzett fehérorosz – orosz párostól.

Asztalitenisz Európa-bajnokság, Szentpétervár:
Férfi egyes, selejtező:
Nagy Krisztán (magyar) – Nicola Mohler (svájci) 4:1

Női páros, első forduló:
Póta Georgina, Tóth Krisztina (magyar) – Cornelia Vaida, Martina Petzner (horvát/osztrák) 3:0
Lovas Petra, Pergel Szandra (magyar) – Li Jiao, Liu Jia (holland/osztrák) 3:0 – játék nélkül
Li Bin, Wang Yu (magyar/olasz) – Veronika Pavlovics, Okszana Fagyejeva (fehérorosz/orosz) 1:3Sporthírek