Asztalitenisz Eb – Jó magyar kezdés párosban

Budapest/Herning, 2012. október 17., szerda (MTI) – A hat magyar, illetve magyar érdekeltségű páros közül öt szerepelhet a 32-es főtáblán a dániai Herningben szerdán megkezdődött asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A nőknél a második kiemelt Tóth Krisztina, Póta Georgina, illetve a Lovas Petra, Pergel Szandra duó automatikusan az elitmezőnyben kapott helyet, míg Madarász Dóra a holland Britt Eerland oldalán a selejtezőből harcolta ki a feljutást. Ők ketten az előcsatározásokban egy-egy bolgár és luxemburgi riválist vertek, egyaránt 3-1-re.

A férfiaknál a Zwickl Dániel, Nagy Krisztián és a Kosiba Dániel, Lakatos Tamás kettős, valamint Pattantyús Ádám a szlovén Sas Lasannal egyformán a szerdai selejtezőben kezdett, de közülük csak utóbbi két duó járt sikerrel. Kosibáék előbb egy dán egységet vertek 3-1-re, majd egy belgát 3-0-ra, míg Pattantyúsék egy-egy izraeli és dán párost győztek le 3-1-re, illetve 3-2-re. Zwicklék jól kezdtek egy koszovói kettős 3-0-s legyőzésével, a folytatásban azonban 3-1-re alulmaradtak esélyesebb görög ellenfelükkel szemben – a viadal honlapja alapján.

A párosversenyek főtáblás küzdelmei a tervek szerint csütörtökön este rajtolnak.

A kontinensviadalon csak egyesben és párosban rendeznek küzdelmeket, az európai szövetség tavalyi döntése értelmében ugyanis csapatversenyt kétévente bonyolítanak le. Az egyes selejtezője szerdán délután és este, illetve csütörtökön zajlik. Magyar részről Madarász, Pergel, illetve Zwickl, Nagy, Kosiba és Lakatos küzd a 64 közé jutásért. Póta, Lovas, Tóth és Pattantyús alanyi jogon főtáblás.

– MTI –