Aszaló: 33 perc, 5 kiállítás

Aszaló: 33 perc, 5 kiállítás
Aszaló – Akár a rekordok könyvébe is bekerülhet a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság egyik mérkőzése.

Az Aszaló – Szalonna összecsapás 0-4-es állásnál a 33. percben félbeszakadt. A hazaiak létszáma ugyanis hét alá csökkent és a játékvezető a szabályok szellemében véget vetett a találkozónak.

– Tizenöt esztendeje dolgozom a helyi fociban, de ilyen különös eset még nem történt velünk – mondta Szabó László, az aszalóiak elnöke. – Félbeszakadt meccsünk is csupán egy akadt, évekkel ezelőtt Miskolcon, de nem a mi hibánkból. Azzal kezdődött, hogy a vendég szalonnaiak 30 perces késéssel érkeztek meg hozzánk, majd gyorsan átöltöztek, így a meccs a kiíráshoz képest 38 perces késedelmet szenvedett. A 12. percben 11-est kaptak a vendégek, majd következett kapusunk kiállítása, ez jogos volt, nem vitatjuk. A büntetőt értékesítették, ekkor 0-2-re alakult az állás. Aztán a 32. percben újabb játékosunkat küldte zuhanyozni Nagy Ariel játékvezető, mire csapatunk tagjai közül többen odamentek hozzá és kérdőre vonták. Ekkor állt a játék, nyilván elhangzott egy-két csúnyaság, ennek következtében pedig további három focistánk kapott pirosat. Az összecsapás utáni nyilatkozatomban alkalmatlanságról, kicsinyességről, rutintalanságról beszéltem, ezeket fenntartom. Mire számítok, mire számítunk? Nyilván az a szent és sérthetetlen, amit a dirigens a jelentésébe beleír. A 3 pontot a szalonnaiak kapják majd vagy a pályán elért 4-0-ás különbséggel, vagy esetleg 3-0-lal.

Szezononként fél tucat

Arra a kérdésre, mely szerint bajnokságonként hány aszalói játékos fejezi be idő előtt az összecsapásokat, Szabó László így felelt: öt-hat, most azonban ifjúsági labdarúgóikkal együtt már tizenkettőnél tartanak.
Ami pedig az elvonulást illeti: a síposokat senki nem bántotta, egyébként is hosszú ideig írták a jegyzőkönyvet, miközben a nézők már hazamentek… A szövetség illetékes bizottságának ezúttal talán könnyű dolga lesz (?), amikor az esetet tárgyalja, hiszen ellenőrt is delegáltak: Mozgó Tibor, aki nagyon régi „bútordarab” a szakmában, jelen volt, véleménye perdöntő lehet az ítélet kihírdetése előtt.

ÉM-KT

A szabályok szerint

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnökét nem érte váratlanul érdeklődésünk: „Azt elismerem, hogy az eset szokatlan, de ha a bírót megsértik, akkor a kiállítás eszközéhez kell nyúlnia. Négy nullás vendégvezetésnél az aszalóiak elveszítették a fejüket és olyanokat mondtak, amiket futballpályán nem lehet… Egyébként nem is kellett volna játszani, hiszen a vendégek lekésték a várakozási időt, az aszalóiak azonban sportszerűek voltak és közölték, hogy mindenképpen focizni akarnak. Természetesen beszéltem Nagy Ariellel, aztán ellenőr kollégámmal, Mozgó Tiborral is, aki elmondta: a sípmester nem hibázott, a szabályok szellemében járt el. A 21 esztendős fiatalember – aki az érvényes előírások szerint az Aszalón történtekről nem nyilatkozhat – egyébként az úgynevezett országos utánpótlás képzőben van, egyik legnagyobb ígéretünk, már az MLSZ játékvezetői bizottságának vezetői is árgus szemekkel figyelik a tevékenységét.”

Aszalón 33 percig tartott

boon | 2010.10.30 18:54
A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában hét meccset rendeztek meg szombaton, de egy idő előtt befejeződött.

Öt gól Felsőzsolcán

boon | 2010.10.31 16:28
A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában két mérkőzés maradt vasárnapra.

Labdarúgó tabellák

boon | 2010.11.01 10:27
Megyénk NB-s csapatait érintő és a megyei I. osztály táblázatok állásai.