ÁSZ: lezárult a vasúti közlekedés utóellenőrzése

Budapest – Befejezte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a vasúti közlekedés állami támogatási rendszerével összefüggő utóellenőrzését – közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

Az ÁSZ még 2012-ben értékelte a vasúti közlekedés állami támogatási rendszerét, a mostani utóellenőrzés a javaslatok hasznosítására elkészített intézkedési tervek végrehajtását értékelte.

Az ÁSZ megállapította, hogy az intézkedési tervekben foglaltakat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium teljeskörűen, míg a MÁV Zrt. és a MÁV-Start Zrt. egy-egy feladat kivételével teljeskörűen végrehajtotta.

Az ÁSZ honlapján közzétett tájékoztatás szerint a MÁV Zrt. a MÁV-Start Zrt. üzleti tervei, negyedéves és éves beszámolói, üzleti jelentései nem tartalmazták a fedezet-kimutatásokat.

Az ÁSZ levélben hívta fel a MÁV Zrt. és MÁV-Start Zrt. vezetőinek figyelmét a végre nem hajtott feladatra, a szükséges intézkedések megtételére, illetve az elért eredmények folyamatos fenntartására.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s