Helyi közélet

2012.11.23. 17:49

MSZP: Legyen a távfűtés olcsóbb Miskolcon!

Miskolc - Ha már a szocialista városvezetés alatt elindított, az egyre dráguló földgázfogyasztás egy részét kiváltó fejlesztések megvalósultak, miért nem lesz olcsóbb a távfűtés Miskolcon? – erre vár elfogadható magyarázatot a mostani városvezetéstől az MSZP.

Miskolc - Ha már a szocialista városvezetés alatt elindított, az egyre dráguló földgázfogyasztás egy részét kiváltó fejlesztések megvalósultak, miért nem lesz olcsóbb a távfűtés Miskolcon? – erre vár elfogadható magyarázatot a mostani városvezetéstől az MSZP.Pénteki sajtótájékoztatójukon Gúr Nándor és dr. Varga László országgyűlési képviselők elmondták: a törvény csak a legmagasabb kiszabható árat határozza meg, véleményük szerint ettől lefelé el lehet térni. Az Észak-Magyarország kérdésére kijelentették: nem tudnak arról, hogy ha alacsonyabb volna Miskolcon a távfűtés ára, mint a kiszabható legmagasabb, akkor annak bármilyen retorziója lehetne, netán nem indulhatna a város bizonyos pályázatokon.

Elhangzott: „Az évek folyamán a földgáz ára egyre csak nőtt (s tovább nő), ez indokolta a nádasréti biogáz-felhasználást és a diósgyőri biomasszaüzem létrehozását, valamint a mályi geotermikus energia hasznosítását. Hamarosan ez utóbbi is csökkenti a „gázkitettséget”, a távfűtés árát mégsem kívánja csökkenteni a jelenlegi városvezetés. Mi, szocialista képviselők, azt szeretnénk, ha a több mint tízezer távfűtött panellakásban élők élveznék az említett beruházások révén történt megtakarítást.”

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában