Friss hírek

2009.07.15. 19:26

Bajorországban enyhítettek a dohányzási tilalmon

<p>A jövőben több helyen gyújthatnak rá a bajorok: a tartományi kormány ugyanis szerdán enyhített a szabályokon. Németországban tavaly vezették be a dohányzási tilalmat az éttermekben, bárokban, és csak kevés nyilvános helyen lehet rágyújtani.</p>

A bajor engedmény értelmében a kis kávézókban ezután lehet cigarettázni. Az eddigi törvény értelmében ez nem volt lehetséges. De jól jártak a nagy vendéglátóhelyek is, mivel a szabályozás engedélyezi, hogy ahol elég hely van, külön dohányzóhelyiséget is kialakíthatnak a füstölő vendégeknek.

Elemzők szerint a konzervatív bajor kormány engedménye egyértelműen politikai játszma része. A Keresztényszociális Unió (CSU) ugyanis hosszú évtizedek után tavaly elveszítette abszolút többségét a tartományi palamentben. Idén pedig szövetségi választások lesznek Németországban. Szakértők szerint a megcsappant népszerűségen a dohányzást tiltó szabályok enyhítésével is javítani akar a CSU.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!