Friss hírek

2007.12.28. 12:06

Az Al-Kaida állhat a Bhutto elleni merénylet mögött

<p>"Minden lehetőség meg van arra", hogy az Al-Kaida szervezte meg a Benazir Bhutto elleni merényletet - közölte pénteken a pakisztáni belügyminisztérium szóvivője. A tárca korábban még azt állította: nem tud arról, hogy Oszama bin Laden szervezete állna a csütörtöki gyilkosság mögött. Az Al-Kaida esetleges részvételéről egy olasz hírügynökség számolt be először, de az információt eddig más forrásból nem sikerült egyértelműen megerősíteni.</p>

Dzsaved Csima szóvivő szerint a merénylettel akarják aláásni Pakisztán biztonságát. A belügyminisztérium pár órával korábban még úgy nyilatkozott, hogy nem tudnak arról, hogy az Al-Kaida állna a merénylet mögött.

Az Al-Kaida szerepéről az olasz Adnkronos International (AKI) nevű olasz hírügynökség számolt be az iszlamista szervezet afganisztáni vezetőjére hivatkozva. Az AKI úgy tudja, hogy a merényletet a szervezet második embere, Ajman al-Zavahiri rendelte el még októberben.

Az olasz hírügynökség információját eddig más forrásból nem erősítették meg, és azokon a szélsőséges iszlamista weboldalakon sem jelent meg a hír, ahol rendszeresen jelentkezik az Al-Kaida, és több más iszlamista fegyveres szervezetek, írta a CNN internetes oldalán.

Pervez Musarraf elnök az Al-kaidát vádolta meg amikor 2003-ban két merényletet is elkövettek ellene Rawalpindiben, ugyanabban a városban, ahol csütörtökön megölték Bhuttót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!