Asterix és Obelix 3D-re vált, Magyarországon a stáb

Akt.:
Asterix és Obelix 3D-re vált, Magyarországon a stáb
Budapest  (MTI) – Laurent Tirard rendezésében, Gérard Depardieu és Edouard Baer főszereplésével – valamint olyan csillagok közreműködésével, mint Catherine Deneuve – Budapesten folytatódik az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című részének forgatása; a film három dimenzióban kerül a mozikba.

A történetet René Goscinny és Albert Uderzo képregény-folyamának két kötetéből, az Asterix Britanniában, valamint az Asterix és a normannok című epizódjából gyúrták össze – tudatta a produkció.
    A rendezői székbe az a Laurent Tirard ülhetett be, aki a Le Petit Nicolas című alkotással a legjövedelmezőbb francia filmet készítette 2009-ben. Az ő nevéhez fűződik a Moliere című életrajzi alkotás is. Asterix szőke bajuszát ezúttal Edouard Baer ölti fel, a termetesebb Obelix szerepébe – immár negyedszer – Gérard Depardieu bújik. Baer korábban már két alkalommal is dolgozott Tirard keze alatt a rendező Mensonges et Trahisons című munkájában, valamint a Moliere-ben.

Fóton forgatják az Asterix és Obelix egy részét

    Az Asterix és Obelix – Isten óvja Britanniát című részben az antikvitásban élő, a római hódításnak makacsul ellenálló galloknak át kell kelniük angolföldre, hogy megmentsék a galád rómaiaktól kuzinjukat, Antiklimaxot.
    A francia-magyar-spanyol-olasz koprodukcióban készülő filmet háromdimenziós változatban forgatják, a munkálatok Máltán kezdődtek. A stáb július 20-ig Magyarországon, Fóton forgat, majd két hét szünet után Írország partvidékére költözik. A forgatás szeptember végén fejeződik be, az Asterix és Obelix 3 D  franciaországi bemutatóját 2012. október 17-re tűzték ki.