Amerikai irányítót igazolt az Aluinvent-DVTK

Ashleigh Fontenette az Aluinvent-DVTK játékosa
Ashleigh Fontenette az Aluinvent-DVTK játékosa - © Forrás: dvtk.eu
Miskolc – Monica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt az elmúlt néhány mérkőzést irányító nélkül kényszerült lejátszani az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, ami óriási hátrányt jelentett a riválisokkal szemben, éppen ezért égető szükség volt a poszt betöltésére.

Az ünnepek alatti számtalan egyeztetés eredményeként végül egy tapasztalt, a cseh, olasz és török bajnokságot is megjárt, Euroleague tapasztalattal is rendelkező játékost sikerült leigazolni Ashleigh Fontenette személyében.

Ashleigh a sikeres középiskolai évek után a texasi egyetemen folytatta tanulmányait (ide járt a DVTK korábbi játékosa Brittainey Raven is), ahol utolsó évében a BIG12 konferencia legjobb csapatába is beválasztották.

Az Aluinvent-DVTK friss igazolása a szezont a világ egyik legerősebb női kosárlabda bajnokságában, Törökországban kezdte, ahol csapatában 15 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként. A legjobb teljesítményét éppen a nagynevű Galatasaray ellen nyújtotta, amikor is 18 pontot, 10 gólpasszt és 6 lepattanót jegyezhettek fel a statisztikai lapjára.

Még egy magyar válogatott játékos várható

Štefan Svitek, az Alunvent-DVTK vezetőedzője az alábbiakat mondta el a klub honlapjának: – Az elmúlt hetek sajnálatos sérüléshulláma miatt mindenféleképpen szükségünk volt egy olyan tapasztalt irányítóra, aki azonnal bevethető, játékban van, és magas szinten tudja pótolni hiányzóinkat. Több jó alternatíva közül azért esett a választásom Ashleigh-re, mert mind támadásban, mind védekezésben meg tudja valósítani azt, amit én szeretnék látni ezen a poszton. Biztos vagyok benne, hogy segítségével sokkal eredményesebbek leszünk a következő hónapokban, és előrébb lépünk a tabellán. Még egy magyar válogatott játékos leigazolásán dolgozik a klubvezetés, remélem rövidesen az ő érkezését is be tudjuk jelenteni és ezzel teljessé válik a keretünk a bajnokság második felére.Névjegy

Vezetéknév: Fontenette
Keresztnév: Ashleigh
Születési idő: 1989. november 3.
Születési hely: Austin, Texas (Amerikai Egyesült Államok)
Magasság: 177 cm
Poszt: irányító
Állampolgárság: Egyesült Államok

Pályafutása

2017 Bornova (Törökország)
2015/2017 Reyer Venecia (Olaszország)
2014/2015 Dike Napoli (Olaszország)
2014 BK Brno (Csehország)
2013/2014 Umbertide (Olaszország)
2012/2013 BK Brno (Csehország)
2008/2012 Texas Longhorns (Amerikai Egyesült Államok)

Forrás: dvtk.eu