Árvíz – Harmadfokúra nőtt a védelmi készültség a Tiszatarján és Rakamaz között

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Harmadfokúra növelte az árvízvédelmi készültséget a Tisza bal partján Tiszatarján és Rakamaz között a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) – közölte az igazgatóság védelemvezetője vasárnap az MTI-vel.

Bara Sándor hozzátette: a folyó bal partján, Tiszafüred és Tiszakeszi között továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség.

Közleménye szerint a Tiszán érkező zajló jég zavartalan levonulásának biztosítása érdekében növelte harmadfokúra az árvízvédelmi készültséget Tiszatarján-Rakamaz védelmi szakaszon a Tivizig.

A térségben a megerősített őrszolgálat tagjai folyamatosan figyelemmel kísérik a zajló jég levonulását a gátőri vízmércék óránkénti leolvasásával. Tokajnál a vízszint szombat éjjel 11 órakor tetőzött 750 centiméterrel, vasárnap reggel 8 órakor 725 centiméteres, apadó vízállást mutatott a tokaji vízmérce.

A folyó alsóbb szakaszán, a Tisza bal parti Tiszafüred-Tiszakeszi árvízvédelmi szakaszon továbbra is elsőfokú a készültség.

A vízügy szakemberei ezen a szakaszon figyelő- és őrszolgálatot látnak el. Tiszapalkonyánál 551 centiméteres vízszintet mértek vasárnap reggel – ismertette a részleteket Bara Sándor.

– MTI –