Ars Sacra Fesztivál – Az egyetlen térségi helyszín Széphalom

A Magyar Nyelv Múzeumának kertjében
A Magyar Nyelv Múzeumának kertjében - © Fotó: Bánhegyi Gábor
Sátoraljaújhely, Széphalom – Az Ars Sacra Fesztiválnak ad otthont a Magyar Nyelv Múzeuma.

Az Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége által fővédnökölt Ars Sacra Fesztivál egyetlen térségi helyszíne a széphalmi PIM – A Magyar Nyelv Múzeuma. Idén negyedik alkalommal vállalja a közgyűjtemény, hogy felkarolja a szakrális művészeti és kulturális események ügyét. Így mutathattuk be Szent Erzsébet, majd Szent Margit életét és kultuszát, a kolostoréletet és a korabeli nyelvet, valamint Molnár Mária református misszionáriusnő munkásságát és az általa gyűjtött pápua tárgyak egy részét.

Mottó

Az országos fesztivál idei mottója: „Szentek legyetek!” 1Pt 1,16

Ez alkalomból A Magyar Nyelv Múzeumában 2015. szeptember 24-én délután fél háromkor „Vagyok, aki leszek” a népeket megszentelő Isten címmel bemutatkozik, és zenés műsort ad a sátoraljaújhelyi református cigány gyülekezet, valamint Kitaszítottak címmel grafikai kiállítás nyílik Pál László református missziós lelkipásztor képeiből.

A múzeum dolgozói szeretnék, ha ez a fesztivál élő maradna Sátoraljaújhelyen, évről évre bemutatkozási lehetőséget biztosítva a keresztény szellemben születő szellemi és tárgyi alkotásoknak.

ÉM
hirdetés
hirdet�s