Árpád úti lakástűz – A ház stabil, de a kár milliós

Akt.:
A liftet sem kímélte a tűz, a felvonó már működik
A liftet sem kímélte a tűz, a felvonó már működik - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Folyik a felújítás a tűzesetet szenvedett Árpád úti házban. Három lakásból kiköltöztek.

Nemsokára kezdődik a lépcsőház festése és linóleumcseréje abban az Árpád úti házban, ahol augusztus 26-án hajnalban tűz ütött ki az egyik második emeleti lakásban. Azóta megszületett a statikus vizsgálatának eredménye is, mondta el az Észak-Magyarországnak Novák Józsefné, a Váralja Lakásszövetkezet elnöke. A szakvéleményből kiderült, hogy a ház statikailag biztonságos, úgyhogy nagyobb beavatkozásra ezen a téren nem lesz szükség. A lift jár, a lépcsőház üvegezése már a tűzeset napján megtörtént, a lépcsőházi villany részben működik, a kaputelefont és a vízelvezető csatornát viszont teljesen fel kell újítani. A lépcsőház festéséhez speciális festékre lesz szükség a korom miatt, mondta az elnök. Hozzátette: 3 lakásból kellett kiköltöztetni a lakókat.

Részletek a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE


Előzmények:

Tűz után: folyik a felmérés és a takarítás

Miskolc – Folyik a kárfelmérés abban az Árpád utcai társasházban, ahol kedd hajnalban tűz ütött ki. tovább »

Fázásból lett a lakástűz

Miskolc – A lakás tulajdonosa súlyos égési sérüléseket szenvedett, de állapota kielégítő. tovább »

„Ég a házunk! Mentsenek ki!”

Miskolc – Kedd hajnalban tűz ütött ki egy Árpád utcai társasházban. A lakók úgy tudják, olajradiátor okozta a bajt. tovább »

Lakástűz Miskolcon

Miskolc – A megyeszékhely egyik tíz emeletes társasházában egy lakás gyulladt ki. A lakás tulajdonosát és a ház további nyolc lakóját a mentők kórházba szállították. tovább »

Kiégett egy Árpád úti lakás

Miskolc – Egy embert súlyos égési sérülésekkel, további nyolcat füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba kedden hajnalban a mentők, miután kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt egy tízemeletes lakóház második emeleti lakása Miskolcon, az Árpád úton. tovább »